I næste uge skal du se »The Handmaiden«

Jesper Rehmeier 

Der er premiere på den larmende og tomhjernede »Fate of the Furious« på fredag, men du skal i stedet bruge din ugentlige tur i biografen på en god film

FILM-TIP Sydkoreansk film har momentum lige nu. Ved filmfestivalen i Berlin fik dramaet »On the Beach at Night Alone« premiere til rigtig flotte anmeldelser, og filmens kvindelige hovedrolleindehaver Min-hee Kim vandt festivalens pris for bedste skuespil.

Hun kan igen opleves i hovedrollen i en anmelderrost Sydkoreansk film, når »The Handmaiden« får dansk premiere 12. april.

Filmen handler om pigen Sookee, der bliver ansat som tjenestepige hos en rigmandsdatter i Sydkorea, som er besat af Japan. Sookee er i virkeligheden tyv, og hun arbejder for en svindler, som håber at stjæle formuen fra den familie, som Sookee arbejder for. Sådan kommer det dog ikke helt til at gå ...

»The Handmaiden« er af anmeldere blevet rost til skyerne og beskrevet som en erotisk thriller med masser af nerve og spænding og flot skuespil.

I en tid, hvor Hollywood ofte mangler originalitet og mod til at sætte noget på spil, er det fedt at se, at asiatiske filmskabere tør blande erotik, drama og uhygge på den måde, som tilfældet er i »The Handmaiden«.

Se den - inden amerikanerne laver det uundgåelige remake som sidste uges »Ghost in the Shell«.