FCM tabte tæt kamp i Brøndby

Kenneth Kristiansen 

To mål af Paul Onuachu var ikke nok for FC Midtjylland, der tabte 2-3

FODBOLD Det var intenst, spændende og stemningsfyldt på Brøndby Stadion, men trods to scoringer undervejs af Paul Onuachu fik FC Midtjylland ikke point med hjem fra den første kamp i mesterskabsspillet. Brøndby vandt 3-2.

FC Midtjyllands cheftræner, Jess Thorup, havde valgt rutinerede Markus Halsti som makker til Kian Hansen i midterforsvaret. Han afløste den skadede Kristian Riis. På den defensive midtbane fik Janus Drachmann genvalg på bekostning af André Rømer, og så var Jonas Borring med fra start i stedet for Mikkel Duelund, mens Rilwan Hassan rykkede fra kanten og ind centralt.

Massivt Brøndby-overtag
Brøndby indledte opgøret med et massivt overtag, som fik det gæstende FCM-mandskab til at ligne statister i en periode. Der var pæne skudforsøg til hjemmeholdet, som FCM-keeper Mikkel Andersen fint fik pareret.

Brøndbys føringsmål efter 35 minutter var en naturlig konsekvens af kampen forløb, men FCM var nu ikke heldige i situationen. Hany Mukhtar sendte et frispark fra kanten af feltet lige ind i FCM-muren. Returen fyrede samme Mukhtar resolut af på, og bolden ramte undervejs holdkammeraten Lebogang Phiri på skulderen og snød Mikkel Andersen i målet.

Der gik dog kun tre minutter, før FCM var tilbage i kampen. Jonas Borring slog et fladt indlæg, som Paul Onuachu i første omgang ikke fik ram på i feltet. Gustav Wikheim kom til og fandt Rilwan Hassan med en kort aflevering, og Hassan spillede smart kort tilbage til Paul Onuachu, der bankede bolden kontrolleret ind til 1-1.

Herfra var FC Midtjylland bedre med i opgøret, selvom Brøndby fortsat dominerede.

Seks minutter inde i anden halvleg kom hjemmeholdet igen foran. En Markus Halsti-clearing i feltet var ved at stryge i en bue ind over Mikkel Andersen til et uheldigt selvmål, men keeperen fik vippet bolden i spil igen. Det var dog en stakket frist, for momentet efter kanonerede Brøndby-anfører Jona Larsson bolden ind til 2-1.

FCM havde dog nær udlignet lige efter, endnu engang, da Paul Onuachu flugtede tæt under mål. Desværre for nigerianeren og FCM dog lige på Brøndby-målmand Frederik Rønnows venstre fod, der var placeret på målstregen.

I stedet kom Brøndby på 3-1 efter en god time. Christian Nørgaard scorede på en retur med et præcist spark, og det så svært ud for FCM.

Men svaret kom bare to minutter senere. Paul Onuachu fik foden på Jakob Poulsens frispark tæt under mål, og med sin anden scoring i kampen - og 11. sæsontræffer - sørgede den lange angriber for ny spænding.

I kampens sidste fase kæmpede FCM’erne for at tiltvinge sig et overtag og jagte udligningen, men det veloplagte hjemmehold var for stærkt for gæsterne denne aften.

Mod slutningen blev Marc Dal Hende skiftet ind og fik dermed sin debut i FCM-trøjen.

Med nederlaget bliver FC Midtjylland på mesterskabsspillets femteplads, mens Brøndby trækker yderligere fra på andenpladsen.

FCM spiller igen onsdag aften, hvor der er pokalkvartfinale mod AaB i Aalborg.