En weekend med danske rockkoryfæer på Fermaten

Michael Falch, Sanne Salomonsen og Lasse & Mathilde kigger forbi

HERNING Michael Falch & Dét Band - med brødrene Skjærbæk - besøger fredag aften Fermaten.

Det sker i forlængelse af udgivelsen af det nye album »Pludselig Alting Samtidig«. Efter sidste års succesrige KrebsFalch-projekt - der gæstede Herning Rocker - er den inspirerede Michael Falch allerede nu klar med nye sange i eget navn. Den øjeblikkelige turné er rockkoncerter for stående publikum.

Den garvede rocksanger har over det seneste årti oplevet en enestående kreativ opblomstring. Om nogen har han efterlevet advarslen i Neil Youngs slogan om, at rusten aldrig sover, og på det nye album skifter Michael Falch atter toneart. Som han lyder på dette nye album, har man ikke hørt ham før. Det er moderne rocklyd med højt til loftet.

BT skrev i en 6-stjernet anmeldelse:

»Falch har aldrig været bedre. Hans karriere er løbet over nu fem årtier. Det er lige ud beundringsværdigt, at han efter så mange år kan blive ved med at forny og udfordre sig selv og sit publikum og give en koncert, hvor gamle stenaldersange går hånd i hånd med nye, forrygende smukke og håbefulde numre«.

Hver deres sangskat
Lørdag er der frokostkoncert på Fermaten med Lasse & Mathilde og Søren Krogh. Lasse & Mathilde og Søren Krogh har som kolleger kørt på de samme landeveje og spillet på de samme scener i mange år uden nogensinde at have spillet en eneste tone sammen. Nu har de valgt at krydse klinger og tage på landevejen sammen med hver deres sangskat.

I 1975 debuterede Mathilde Bondo med »Pigesind«, og siden har hun og Lasse Helner dannet par - såvel privat som på scenen. I alle årene har parrets karriere været båret af nysgerrighed efter nye musikalske landevindinger, men især også glæden ved at optræde for folk.

Søren Krogh er lidt yngre end sine nye holdkammerater. Han er født i 1967 og debuterede i 1998 med »Indianerdrengen«.

Den nordjyske historiefortællende troubadour har levet af sine sange i mere end 20 år, og har trods den »unge« alder spillet mere end 2000 koncerter i forskellige konstellationer, indspillet 8 albums og modtaget DMA-priser.

Solskin efter regn
Lørdag aften giver Sanne Salomonsen koncert på Fermaten i Herning.

Efter fem år dedikeret til tour, musikalske genfortolkninger af sine klassikere og sågar en medvirken i svensk Melodi Grand Prix, hvor hun sang duet med Marie Bergman, er Sanne Salomonsen nu klar med ny musik. »Solskin Efter Regn« er første single fra det kommende album.

- Det var Mats (Ronander, Sannes eksmand, red.), der spillede nummeret for mig første gang, og jeg blev simpelthen så glad fra allerførste lyt. Jeg sagde til Mats, at den måtte jeg bare have med på min nye plade. Sammen skrev vi den oprindeligt svenske tekst om til en dansk version. Teksten er en kærlighedshyldest til Stockholm, hvilket passer godt til mig og mit univers, da jeg bor meget af min tid i Sverige.

- Jeg betragter Sverige som mit andet hjemland. Jeg har tidligere boet i Stockholm og jeg arbejder stadig rigtig meget i Sverige og spiller mange koncerter hvert eneste år. »Solskin efter regn« er en happy-go-lucky popsang, som jeg glæder mig vildt meget til at spille live - den kommer til at passe godt til mit rockshow, fortæller Sanne Salomonsen.