I næste uge skal du se »Ghost in the Shell«

Jesper Rehmeier Sørensen 

Scarlett Johansson har hovedrollen i genindspilningen af den elskede anime, der også har danske Pilou Asbæk på rollelisten

FILM-NYT Hotte, og lidt danske, Scarlette Johansson har scoret sig hovedrollen i den længe ventede filmatisering af den japanske anime-klassiker »Ghost in the Shell«. Den hårdtslående blondine spiller rollen som en sorthåret cyborg ved navn The Major. Hun står i spidsen for en afdeling af inden for politiet, Section 9, der forsøger at finde frem til hackere og forhindre cyberkriminalitet. The Major og hendes folk får kam til deres hår, da de kommer på sporet af den ustoppelige hacker kendt som The Puppet Master.

Folkene bag filmen har fået en del kritik for beslutningen om at caste en hvid, blond, amerikansk skuespiller i hovedrollen, som det ofte er tilfældet i Hollywood, hvor hvide skuespillere ofte vælges til at spille roller, der egentlig tilhører asiater eller afrikanere.

Når man taler om rollelisten, er det selvfølgelig også værd at hæfte sig ved, at vores allesammens Pilou Asbæk spiller en af de større roller.

Den højtelskede animationsfilm fra 1995, som »Ghost in the Shell« bygger på, har en meget loyal og inkarneret fanskare, som nok skal sige til, hvis de ikke kan lide den moderne Hollywood-version.