Gymnasieelever synger med Tina Dickow

Tina Dickow tager 350 lokale korsangere med på scenen i kongrescentret

kor På Herning Gymnasium blev bøgerne og computeren for en dag byttet ud med musisk udfoldelse, da de forleden havde besøg af korleder Jens Johansen.

Jens Johansen, der er lektor i musikvidenskab ved Aarhus Universitet samt dirigent og arrangør i det internationalt anderkendte kor Vocal Line, skal stå i spidsen for det store kor, der søndag 2. april skal give koncert i MCH Herning Kongrescenter med den kendte danske singer/songwriter Tina Dickow med band.

Arrangementet, der hedder »Big is Beautiful«, samler 350 korsangere fra Midt- og Vestjylland, hvor Herning Gymnasiums musikelever er blevet valgt til at være en stor del af disse. De vil ved koncerten fortolke nogle af Tina Dickows mest kendte sange sammen med sangerinden selv og hendes band.

- Det er vigtigt for os, at eleverne får mulighed for også at dyrke musikken andre steder og på andre måder, end kun i skoleregi. Deltagelse i et arrangement som »Big is beautiful« er ikke kun spændende og lærerigt for dem, men giver dem også mulighed for at opleve samarbejdet med professionelle, og hvordan et stort musikarrangement bliver til og løber af stablen, fortæller musiklærer og tovholder for projektet på gymnasiet Niels Bay.

Ny energi
Skolens elever er enige med deres musiklærer.

- Jeg kan godt lide, at vi er en så stor gruppe, der engagerer os for et stort og fælles projekt. Og så er det også godt at få et pusterum fra den normale hverdag på gymnasiet. Det giver ny energi, mener Sara Emilie Gram fra 2.m.

- Det er altid super hyggeligt at øve med koret, og man får snakket på tværs af årgangene. Og så er der vildt god stemning og energi til korstævnerne, supplerer Ea Sofie Leerhøy, 2.m.

- Det gør det også lidt mere spændende og utraditionelt, at det er Tina Dickow, vi skal synge sammen med, tilføjer Minna Vejs Simsek ligeledes fra 2.m.

Musikcamp i april
Herning Gymnasium satser på de kreative fag.

- På studieretningerne med musik har man både mulighed for at få matematik og sprog på højt niveau samtidig med, at man kan udfolde sig kreativt. Musik og de andre kunstneriske fag er noget af det, der gør stx-gymnasiet unikt, og de prioriteres også stadigt højt her på skolen. Der er mange musikarrangementer og events i dagligdagen på gymnasiet, siger musiklærer Tomas Christensen.

Hvis man har lyst til at snuse til, hvad det også kan være at have musik på gymnasiet, arrangerer gymnasiet 22. april en musikcamp for de største elever fra folkeskolen.