Friendtex solgt

Herning-virksomheden overtages af Minus A/S

ERHVERV Tøjvirksomheden Friendtex - med adresse på Hammershusvej i Herning - er solgt. Friendtex har i nogen tid været på udkig efter den rette køber, som kan sikre virksomheden vækst fremover - og det har man nu fundet i Minus A/S.

- Det ligger mig meget på sinde, at vi sælger til en virksomhed som deler vores værdier og som kan bidrage til, at vi får Friendtex op i det rette gear igen. Der skal optimeres på mange fronter og der skal samtidig tilføjes et nyt drive så vi kan fortsætte de imponerende vækstrater, vi på Friendtex har set fra især det tyske marked. Netop derfor er jeg overbevist om, at Minus er det rette match, fortæller Jesper Rasmussen, CEO i Friendtex.

Chalotte Kjær Bruun og Irena Riberholt Jørgensen, som begge står bag Minus A/S, er de nye ejere af den 30 år gamle Herning-virksomhed.

Pr. 1.juli 2017 overtager de virksomheden og dermed mærkerne Friendtex og ONCE, som de glæder sig meget til at få ind under vingerne. Det oplyser de i en pressemeddelelse:

- Vi ser et stort potentiale i Friendtex og ONCE og vi mener, at vi kan tilføje både fornyede kræfter og en masse produkt passion til begge mærker. Vi har valgt at genansætte flere kompetente og ledende medarbejdere fra Friendtex, som inviteres med ind i det nye set-up. Hermed sikrer vi, at vi får en masse viden med omkring den forretningsmodel, som jo er ny for os, udtaler Irena Riberholt Jørgensen.

- Vi har i dag etvirkelig stærkt set-up i Minus, som sagtens kan rumme flere brands. Så vi forventer naturligvis også, at der kan skabes klare synergier imellem flere af vores funktioner i de to virksomheder, bl.a. når det gælder IT, lager/logistik og økonomifunktioner, uddyber Chalotte Kjær Bruun.

De to virksomheder skal driftes på forskellig vis og af forskellige teams langt hen af vejen, så det vil ikke på nogen måde påvirke de strategier og ambitioner ejerne har for Minus i dag, understreger de to indehavere.