Flot FCM-comeback i hovedstaden

Ole Bitsch 

Førerholdet var bagud med fem mål, men vandt med 27-25 i København

HÅNDBOLD FC Midtjylland rundede grundspillet i Primo Tours Ligaen af med en dramatisk sejr i sidste spillerunde.

Det suveræne midtjyske førerhold, der for en måned siden endegyldigt sikrede sig førstepladsen, vandt med 27-25 på udebane over et andet tophold, København Håndbold.

I Frederiksberg-Hallerne førte værterne ellers med 14-9 ved pausen, men en skarp anden halvleg fra FCM-kvinderne sikrede midtjyderne sæsonens 19. ligasejr i 22 grundspilskampe.

Det var samtidig København Håndbolds første hjemmebanenederlag i halvandet år.

Inden kampen i hovedstaden havde gæsterne fra Ikast kun æren at spille for. Til gengæld kunne København-holdet - hvis de øvrige resultater flaskede sig - snige sig op på andenpladsen, der giver adgang til DM-semifinalerne og en billet til næste sæsons Champions League-turnering.

Den chance spillede københavnerne inden pausen, hvor FCM havde svært ved at finde rytmen defensivt som offensivt. Kun landsholdsanfører Stine Jørgensen havde gang i skudarmen hos midtjyderne.

FC Midtjylland kom betydeligt bedre ud til anden halvleg. Især backen Louise Burgaard, der ikke var træfsikker inden pausen, fik gang i scoringerne. Bagspilleren hamrede fire hurtige mål i nettet, og da også forsvaret med keeper Sabine Englert fik styr på den københavnske defensiv, åd FCM’erne sig tilbage i matchen.

Fra 17-17 bragte udeholdet sig foran med 21-18 - en solid føring, der blev fastholdt ved stillingerne 23-19 og 24-22. Med fire minutter igen var det dog København, som sled sig retur til et forspring på 25-24, men FC Midtjylland-aktørerne viste klassen til sidst og holdt hovederne kolde. 17-årige Emma Friis lukkede topopgøret med sin scoring til slutresultatet 27-25.

Resultaterne fra grundspillets sidste runde betyder, at FCM og Nykøbing Falster, der vandt 30-25 i Aarhus, bliver nummer et og to - og dermed går direkte i DM-semifinalerne.

Viborg, som tabte 20-26 i Odense, ryger et trin ned i tabellen, men valgte som treer at spille kvartfinale mod netop Odense, der tog den sidste plads i slutspillet.

København - nummer fire i grundspillet - møder Silkeborg/Voel, der sluttede som femmer, i den sidste kvartfinalekamp.

De forsvarende danske mestre fra Team Esbjerg blev overraskende sent på tidlig sommerferie - til trods for, at vestjyderne torsdag aften vandt deres hjemmekamp mod TTH Holstebro med 31-25.

TTH Holstebro og Ringkøbing skal i nedrykningsspil, mens Skanderborg rykker ned i 1. division.