Læserklubben tager til Föhr – den grønne ø i Vadehavet

Heldagstur til den smukke og idylliske tyske ø Föhr lørdag 20. maj Af Lone Henningsen lgh@herningfolkeblad.dk

Følg med Læserklubben og Skave Turistfart til den grønne ø i Vadehavet.

Her på Tysklands femte største ø venter os et malerisk landskab af kilometerlange hvide strande, frodig grøn natur og idylliske landsbyer. Vi vil i dag sikkert finde ud af, hvorfor Föhr i folkemunde kaldes »Den frisiske caribiske ø«.

Opsamling i Silkeborg, Ikast og Herning lørdag 20. maj mellem klokken 06.30 og 07.30. Undervejs mod Dagebüll serveres kaffe og rundstykker i bussen. Sejladsen fra Dagebüll til Föhr tager en lille times tid, og her kan vi nyde en herlig gullaschsuppe, mens vi glider forbi halligerne.

En forfatter værdig
Ved ankomsten på Föhr står den lokale bus med dansktalende rejseleder klar til at tage os på en to-timers rundtur.

Föhr, der er på størrelse med Rømø, har været beboet i flere tusinde år. Tidligere levede beboerne af skibsfart, landbrug og hvalfangst, men i begyndelsen af det 19 århundrede udviklede øen sig til et turiststed og blandt andet H.C Andersen var en hyppig gæst på øen, hvor han skrev flere af sine berømte eventyr.

Hovedbyen Wyk har cirka 5000 indbyggere og er en rigtig hyggelig by med fine gamle gader og en lang flot strandpromenade.

Historisk interesseret
Föhr er ikke kun en utrolig smuk ø med egen 18-hullers golfbane og flyveplads, men har især også meget at byde på for den historisk interesserede. Den lokale guide fortæller blandt andet om, hvordan Vesterland var dansk indtil 1864, mens Østerland hørte ind under Hertugen af Slesvig, og der tales den dag i dag stadig tre sprog på øen.

Ruten tager os forbi de »talende gravsten« på kirkegårdene i Süderende og Nieblum, og vi besøger en af de seks fuglekøjer, som til dels stadig er i drift.

Herefter er der tid på egen hånd i Wyk, inden vi sidst på eftermiddagen skal med færgen retur til Dagebüll. Brug eventuel tiden på en dejlig slentretur langs strandpromenaden eller besøg byens mange butikker.

Flæskesteg i Løgumkloster
Vi er tilbage på fastlandet sen eftermiddag og kører direkte til Løgumkloster Centralhotel, hvor gammeldags flæskesteg med masser af tilbehør venter os.

Sen aften er vi retur i vores hjembyer efter en oplevelsesrig dag så tæt på Danmark, men alligevel meget anderledes.

Prisen for denne dagstur er for avisens abonnenter 895 kroner. Ikke-abonnenter betaler kr. 945 kroner.

I prisen er inkluderet:

Buskørsel i moderne langtursbus.

Dansk turleder hele vejen.

Rundstykke og kaffe/te om morgenen.

Gullasch til frokost.

Færgeoverfart.

Ø-rundtur med lokalguide.

Aftensmåltid i Løgumkloster.

Bestemt plads i bussen kan reserveres for 50 kroner.

Tilmelding til Læserklubben.