FCM smadrede pokalmestrene

Ole Bitsch 

FC Midtjylland vandt sikkert med 34-22 over Randers HK

HåNDBOLD I december kollapsede FCM Håndbold sensationelt i pokalfinalen mod Randers HK. Få dage senere fik »hunulvene« revanche i Randers i Primo Tours Ligaen - og lørdag aften tog FC Midtjyllands kvinder så endnu en sejr over pokalmestrene.

I IBF Arena vandt DM-guldfavoritterne og vinderne af grundspillet sikkert med 34-22 over Randers - efter midtjysk pauseføring på 16-12.

Pokalvinderne fra det kronjyske kom til Ikast med fem ligasejre på stribe, men fredagens resultat - hvor Silkeborg/Voel besejrede Odense - betød, at gæsterne ikke længere kunne nå slutspillet.

Dermed var Randers et let bytte for FCM, som intet havde at spille for - men alligevel ikke lignede et hold, der har været uden kamptræning i de seneste 14 dage.

FC Midtjylland styrede lørdagens ligaopgør fra første til sidste fløjt. Randers fulgte med til 6-5, men kvaliteten hos hjemmeholdet var for høj til at Randers kunne være med.

Anført af en velspillende Sabine Englert i målet samt en skarp bagkæde, hvor især Louise Burgaard og Veronica Kristiansen imponerede med gennembrud og mål fra distancen, blev udeholdet løbet over ende. Afgørende var kyniske aktioner i højt tempo - en kombination, der særligt var synlig og mærkbar i anden halvleg.

Kun Randers-talentet og landsholdsplaymakeren Mie Højlund - der scorede otte gange mod FCM - voldte værterne problemer, men det var slet ikke nok til at ryste Kristian Kristensens tropper.

Allerede tidligt i første halvleg havde cheftræneren overskud til at skifte ud i startformationen. Undervejs i matchen var der masser af spilletid til unge Simone Petersen og Louise Ellebæk - og eksempelvis 17-årige Emma Friis, der nettede fem mål fra venstre fløj. Også Sabine Englert fortsatte stimen af redninger, og da FCM fastholdt den kværnende og effektive stil, var storsejren over Randers helt på sin plads.

FCM-topscorere mod Randers blev Veronica Kristiansen og Louise Burgaard med syv træffere.