Tiende HCM-nederlag i træk

Ole Bitsch 

Selvtillidsforladte HC Midtjylland tabte 23-29 hjemme til bundholdet Tønder

HåNDBOLD Den ubegribelige stime af nederlag fortsætter hos HC Midtjylland.

Torsdag aften tabte mandskabet for tiende gang i træk i 888 Ligaen. Denne gang var det bundholdet TM Tønder, der vandt i den runde hal i Herning - gæsternes sejr blev på 23-29 efter HCM-føring på 14-12 ved pausen.

Onsdag stod det klart, at HC Midtjylland ikke længere kan kvalificere sig til årets slutspil. Meddelsen havde tilsyneladende pumpet den sidste tro ud af det midtjyske hold.

De moral- og selvtillidsforladte HCM-spillere er i øjeblikket slet ikke i stand til at løfte sig i modgang. Og den dukkede atter op i anden halvleg mod Tønder.

Fra 18-18 gik hjemmeholdet i stå. I stedet bragte Tønder - der med en sejr i Herning endegyldigt kunne sikre sig mod direkte nedrykning - sig foran med 21-19. Så begyndte tvivlen og fejlene at melde sig hos værterne.

En stribe store afbrændere, tekniske fejl, overtrådte aktioner og stressede bolde ud over sidelinjen var symbolske frustationer for HCM-aktørerne, der igen var nemme at vælte. Tønder-holdet leverede ingen stor præstation, men sønderjyderne kæmpede hele vejen og stod sammen, da det gjaldt allermest. Netop det fightergen mangler HC Midtjylland mere end nogensinde.

HCM-topscorer blev Eivind Tangen med fem scoringer.

Lørdag skal HC Midtjylland igen i aktion. På udebane venter portugisiske FC Porto i EHF Cuppen, hvor midtjyderne stadig en lille mulighed for at gå videre fra gruppespillet.