Teater om de samspilsramte mænd

TEATER Det Reumert-nominerede teaterkompagni DON GNU er mandag aften i næste uge tilbage på Team Teatret i tyndslidte sokker og udtrådte sandaler i jagten på den moderne mands identitet.

Med svedne grin og stumfilms-mimik præsenterer de publikum for det lorne mandfolk: Den voksne drengerøv med det store ego, opflasket på 1970’ernes flødebløde værdier.

Med forestillingen »M.I.S. - natten lang« tager truppen pulsen på den samtidsramte mand. Strammer det velcrolukkede fodtøj lige vel rigeligt og gør ham en anelse opblæst, eller er der stadig sokkevarm lune at finde derinde bag hjemmestrikken?

I et virvar af slapstick-komik og skæve stunts, dumdristige styrkeprøver og kropslige klovnerier går de tre mænd planken ud - langt ud af komfortzonen for at tage livtag med den indre svinehund, latino-loveren, tøffelhelten, svigermors drøm og alle de andre i en stille kamp for mandens ret til at være sig selv (nærmest).

- I »M.I.S. - natten« lang forsøger vi at skabe noget, der er større end os selv, men vi opdager også, at et hul i plankeværket ikke kun er et hul i facaden - men også en åbning ind til noget andet, fortæller Jannik Elkær fra DON GNU om de rå planker, der sammen med et 1970’er-brunt sanseunivers af kitsch og diskorytmer skaber rammerne for forestillingen.

- Vi er begge opvokset i 1970’erne og opdraget med bløde værdier, der godt kan skabe lidt forvirring over, hvad det egentlig vil sige at være mand, tilføjer Kristoffer Louis Andrup Pedersen, der sammen med Jannik Elkær og filmskaberen Christoffer Brekne udgør DON GNU.

Mandigheden udforskes og udfordres blandt andet i en følsom argentinsk tango mellem Don og Gnu, og mandfolkene på scenen træder særligt tydeligt frem i kontrast til lydsidens udtryksfulde klange - leveret af den musikalske duo Rune Kaagaard og Alice Carreri.