Prisregn ved dansk talentprogram

Studerende fra VIA Design er blandt vinderne af hovedpræmien i Talentprogram

SAMARBEJDE Virksomhederne Eilersen, Paustian, Kähler Design, Skovby Møbelfabrik og Innovation Living fik talenter ad libitum, da de meldte sig til Lifestyle & Design Clusters Talentprogram. Unge designere fra landets designskoler har vundet priser for bidrag til nye ideer og produkter hos de etablerede virksomheder, skriver Lifestyle & Design Cluster i en pressemeddelelse.

Målet var desuden at skabe større integration, vidensdeling og samarbejde mellem uddannelsesinstitutioner og designvirksomheder samt illustrere nye typer samarbejder. Hver af de deltagende uddannelsesinstitutioner har indstillet mellem fire og fem designtalenter, der har arbejdet sammen i grupper på tværs af de skoler, de kommer fra, så tværfagligt samarbejde og vidensdeling har fået optimale rammer.

Vinderen er...
Hovedpræmien ved gik til studerende, som har udviklet en løsning til Paustian, der rammer lige ind i et af tidens hotteste emner: cirkulær økonomi. Paustians ledelse finder designet så interessant, at de vil arbejde videre med det, og derfor kan der endnu ikke offentliggøres detaljer om vinderforslaget.

Hovedpræmien på 20.000 kroner blev uddelt til de fire studerende der havde arbejdet sammen med Paustians: Mette Krøyer Madsen fra SDU Kolding, Amalie Kvistgaard fra Designskolen i Kolding, Jeanett Hardon fra Det Kongelige Danske kunstakademi og Linnea Ek Blæhr fra VIA Design i Herning.

Skovby i fuld gang med at produktmodne
Juryen tildelte prisen for »Bedste design og æstetik« til gruppen af studerende, der samarbejdede med Skovby Møbelfabrik, som havde ønsket fokus på moderne familiemønstres betydning for indretning. Det førte til ideen om opbevaringsmøblet Bow; et cylinderformet møbel i et enkelt design; et fint bud på ’næste generation’ hos Skovby, idet designet skubber til virksomhedens vanlige produkter, men stadig holder fast i brandets klassiske stil.

Hos Skovby Møbelfabrik er direktør Preben Rasmussen i gang med forberedelserne til en produktmodningsproces:

- Vi søgte et mindre produkt, som blandt andet kan passe ind hos interiørbutikkerne, og vi er rigtig glade for resultatet, der både er nyt og anderledes, men som vores målgruppe alligevel kan se sig selv i, siger Preben Rasmussen.

Målet er nye produkter og innovation
De studerende har været meget engagerede i projektet.

- Vi mødtes over flere weekender på Designskolen Kolding for at fordybe os i designprocessen. Blandt andet undersøgte vi, hvordan de 37 forskellige danske familietyper påvirker den moderne familiebolig og måden at være sammen på, fortæller Nicoline Brock Jensen, som er studerende på Designskolen Kolding.

De studerende har fået meget ud af at komme tæt på praksis i virksomhederne. Samtidig har det været en fordel at få indsigt i, hvordan der arbejdes og undervises på tværs af designuddannelserne.

- Jeg har lært rigtig meget af at samarbejde med studerende fra de andre skoler. Vi har alle forskellige måder at gribe en designopgave an på, og det førte til et godt og gennemarbejdet resultat, forklarer Nicoline Brock Jensen og rammer dermed lige ind i det, som er hele formålet med Talentprogrammet:

- Ved at matche designuddannelsernes talenter med velrenommerede møbel- og interiørvirksomheder kan der skabes nye produkter og innovation. Samtidig styrkes vidensdelingen og samarbejdet mellem uddannelsesinstitutioner og danske virksomheder, forklarer projektleder Joan Knudsen om baggrunden for, at Lifestyle & Design Cluster afholder de årligt tilbagevendende talentprogrammer, som virksomhederne står på venteliste for at deltage i.