I næste uge skal du se »Dan Dream«

Jesper Rehmeier 

Folkeligheden vil ingen ende tage for Casper og Frank, der i næste uge er klar med komedien »Dan Dream« om en gruppe drømmeres dødsdømte forsøg på at lave en succesfuld dansk elbil

FILM-NYT Der var engang, da Casper Christensen og Frank Hvams målgruppe var betydeligt mere snæver, pubertær og bumset, end den er i dag.

I de gode gamle »Casper og Mandrilaftalen«-dage var de komikere ekstreme i deres form og indhold, stærkt inspireret af Monty Python og generelt opsatte på at prøve grænser med deres komik.

Spol små 20 år frem i tiden, og d’herrer Christensen og Hvam er blevet en god del mere folkelige. »Klovn« blev så vanvittigt populært over en bred målgruppe, at komikerne i dag kan lave film, som alle fra bedstemor Elin i Snejbjerg til indvandrerfyrene på Nørrebro vil se.

Med »Dan Dream« ser det ud til, at de to engang så flabede festaber tager folkeligheden til helt nye højder.

Danmark skulle lave biler
Filmen foregår i begyndelsen af 1980’erne, hvor nogle tåber drømte om at lave en elbil. Billig, effektiv og energiren transport til masserne. Det skete selvfølgelig ikke, men ånden og gåpåmodet var der, som Casper Christensen og Frank Hvam viser med filmen, som de har skrevet manuskript til.

»Dan Dream« ligner et nostalgisk tilbageblik på 1980’erne med neon, grimt hår og store armbevægelser. Det ser på overfladen ud til at være endnu en af den slags folkelig, platte komedier, som i disse år oversvømmer filmmarkedet, men hvis man er fan af Casper Christensen og Frank Hvam og deres pinligheder, er der ingen vej uden om »Dan Dream«, som nok skal blive en billetbasker i biograferne.