Oscar Peterson på Fermaten

HERNING På onsdag 29. marts gælder det »A Tribute to Oscar Peterson featuring Alvin Queen« - og Zier Romme og Ida Hvid kunne man tilføje.

Det Oscar Peterson-inspirerede stortalent, den 22-årige Zier Romme har allerede opnået stor anerkendelse på den danske jazzscene. Med sit lysende talent og et imponerende modent spil ligger han trods sin unge alder allerede blandt de største sværvægtere. Han har optrådt med blandt andre Rodney Green, Winard Harper, Gerald French, Hugo Rasmussen, Jacob Fischer og Alex Riel.

Ida Hvid er kendt fra Niels Jørgen Steens Monday Night, og en lang række andre sammenhænge med blandt andre Ben Besiakov, Jesper Løvdal, Mårten Lundgren, Jens Søndergaard, Steen Nikolaj Hansen, Birgitte Soojin, Per Møllehøj med flere.

Alvin Queen er en af de største nulevende tromme-legender. Han har blandt andre spillet med Horace Silver, Larry Young, NHØP, Clark Terry, Dizzy Gillespie, Art Farmer, Dexter Gordon, Kenny Drew, Nina Simone, Wynton Marsalis og Johnny Griffin. Queen var desuden medlem af den sidste udgave af Oscar Peterson trio.

Denne trio-konstellation er et unikt møde mellem ungt og garvet, men i samme ærinde: klassisk kammerjazz-trio i Oscar Petersons ånd - udadvendt, groovy swing, sjælfuldt og melodisk, gnistrende og nærværende. Der spilles fra Oscar Petersons omfattende repertoire, men med referencer til hans forbilleder og inspirationskilder, Nat King Cole, Bill Evans og Phineas Newborn.