»Ulvene« slået i egen hule

Jørn Just Kristensen 

FC Midtjylland led forårets første nederlag. Nordsjælland vandt 2-1 i Herning og nappede den sidste plads i Mesterskabsslutspillet

FODBOLD Grundspillet sluttede med en dukkert for FC Midtjylland.

»Ulvene« tabte 1-2 til FC Nordsjælland foran 7350 tilskuere på MCH Arena. Dermed tog Nordsjælland den sjette og sidste plads i Mesterskabsslutspillet, som FCM trods nederlaget også er klar til.

Det var ellers FCM, der åbnede kampen bedst. I en uskøn og duelpræget affære havde Paul Onuachu to store muligheder for at bringe FCM i front.

Men to minutter før pausen scorede Nordsjælland på sin første afslutning i hele kampen. Mads Pedersen tørrede FCM’s Rasmus Nissen på højre back og lagde bolden på tværs til målræven Marcus Ingvartsen. 1-0.

FCM jagtede mere og mere frustreret gennem anden halvleg, mens gæsterne fra Farum stod meget dybt og forsvarede fint.

10 minutter før tid kom Nordsjælland på 2-0, da Emiliano Marcondes pandede gæsternes første hjørnespark i nettet.

Bare tre minutter senere fik FCM reduceret efter samme model. Et hjørnespark fra Jakob Poulsen blev headet på tværs af indskiftede Jonas Borring, og så var Paul Onuachu på pletten med sit 9. sæsonmål i Superligaen.

Nederlaget betyder, at FCM er på femtepladsen før starten af Mesterskabsslutspillet. »Ulvene« er ét point bag Lyngby og SønderjyskE på tredje- og fjerdepladsen.