Læserklubben skal til toppen af Schweiz

Lone Henningsen 

Otte dages udflugtsrejse i det smukke alpeland, fyldt med storslåede naturoplevelser 1.-8. august

Schweiz er kendt for sine sneklædte bjergtoppe, frodige dale, brusende floder, dybe søer og grønne skove. Den storslåede natur kombineret med idylliske småbyer er grundessencen i denne læserrejse, hvor Risskov Rejser er teknisk arrangør.

Vi skal til toppen af Schweiz til kantonen Graubünden, hvor basen er det familiejede hotel Danilo Pianta i den maleriske bjerglandsby, Savognin. Herfra går dagsudflugterne blandt andet til Europas højst beliggende bryggeri i Monstein, Schweiz´ældste by, Chur, gennem nogle af områdets smukkeste bjergpas og i tog til den italienske grænse.

Vi kommer også helt til toppen med kabelbanen i Savognin, der går op i 2100 meters højde, og du får mulighed for at indånde den friske bjergluft på vandreture på egen hånd.

Fest på nationaldagen
Tirsdag 1. august flyafgang fra Billund klokken 09.35 direkte til Milano og transport til bjergbyen Savognin, der ligger i den østlige del af Schweiz. Det er i dag den schweiziske nationaldag, der markerer dagen i 1291, hvor landet blev grundlagt. Hver aften spiser vi en tre-retters middag på hotellet, og specielt i dag fejrer vi nationaldagen med fest og fyrværkeri.

Onsdag byder på byvandring i Savognin, som ligger naturskønt i dalen Surses i 1200 meters højde. Herefter går turen med kabelbanen op i 2100 meters højde, hvorfra der er en fantastisk udsigt over de smukke alper.

Verdens kulturarv
Torsdag går turen til Engardin over Albulapasset og derefter via Ofenpasset til den fascinerende Swiss National Park. Vi gør stop ved det 1200 år gamle kloster, St. Johann i Müstair, som siden 1983 har været på UNESCO’s verdensarvliste. Aftensmad på hotellet.

Fredag morgen kører vi til Chur, der er landets ældste by med en spændende historie. På byvandringen kommer vi blandt andet forbi den 800 år gamle katedral, og der vil også være tid til at udforske byen på egen hånd og spise frokost.

Bryggeri i højderne
Turen fortsætter til Davos, et fantastiske beliggende skisportsted med eksklusive hoteller og mondæne forretninger.

Vi fortsætter herfra længere op i bjergene til bryggeriet Monsteiner Bier. Her får vi rundvisning og smagsprøver, inden vi kører tilbage til vores hotel til aftensmaden.

Lørdag skal vi ned i den maleriske slugt, Via Mala, som H.C Andersen også oplevede på én af sine rejser til det Schweiz, som han var så betaget af. Her kan man rigtigt se, hvordan Rhinen i årtusinder har banet sig vej gennem klipperne. Vi går ned ad de cirka 300 trappetrin og mærker vandets kraft. Man kan naturligvis også nøjes med synet af slugten fra oven, hvis ikke man har mod på turen ned ad trinnene.

Senere på dagen besøger vi Martinskirche i Zillis med de fantastisk malede trælofter, der viser Jesu liv.

Vidunderlige panoramaer
Herefter går turen til Roffla-slugten, skabt af en mand, der var så fascineret af Niagara Falls, at slugten blev mejslet ud med håndkraft og sprængt ind i bjerget med ikke færre end 800 eksplosioner.

Søndag tager vi på en scenerisk togtur med Europas højstbeliggende jernbane fra Tifencastel til Tirano på den anden side af den italienske grænse.

Mandagen er til fri disposition. Mulighed for vandreture, tur med kabelbanen eller at bruge dagen i Savognin by.

Tirsdag går turen tilbage til Billund af samme rute, som vi kom.

Prisen for denne schweiziske uge er for avisens abonnenter 9995 kroner per person i dobbeltværelse. Eneværelsestillæg på 1000 kroner.

I prisen er inkluderet:

Fly Billund Milano t/r

Skatter og afgifter

Dansk rejseleder

Transport

Udflugter i følge beskrivelse

Entréer

Overnatning på tre-stjernet hotel

Syv gange morgenmad

Syv gange tre-retters middag