Tyve kastede forgæves stor sten mod Sportsmasters butiksrude

Sportsbutikken i Bredgade har investeret i en speciel film, der er klæbet på ruden - og viste sig at være en god idé

HERNING Ukendte gerningsmænd forsøgte natten til torsdag at bryde ind i Sportmaster i Bredgade, men de fik ikke held med deres forehavende. I gyden ved siden af butikken kastede de store belægningssten mod en af butiksruderne, uden at det lykkedes at smadre den. Butiksruden er nemlig ikke en helt almindelig af slagsen, fortæller butikschef Hans Sørensen.

- Vi har købt en speciel film, som man klistrer på glasset, så man ikke kan komme ind ved at smadre en sten - og det var ellers en ordentlig sten, de forsøgte sig med, fortæller han.

Han forklarer, at filmen holder ruden sammen, selv om glasset bliver knust i mange stykker.

- Tyvene har derfor kun lavet et meget, meget lille hul, som de ikke kunne få noget ud af, siger Hans Sørensen og afslører, at det ikke bare er uden effekt at kaste sten mod ruden - det kan også være farligt for tyve.

- Filmen har en elastisk effekt, så det eneste, der sker er, at ham der kaster stenen selv risikerer at blive ramt af den, siger han.

Stenstykket, der blev brugt til indbrudsforsøget, kommer fra den nye belægning i gågaden.

- Tyvene har hentet stenen lige udenfor. Det er første gang, vi oplever det, men da vi talte med politiet om det, fortalte de, at der tidligere var forsøgt noget lignende i andre butikker med stenene fra gågaden, siger han.