Jørn Mader & co. på spil i Huset No.7

Spacemakers er tilbage i Herning - efter 53 år ...

KONCERT Hvem husker ikke ordene »Kys til Bjarne, kys til Danmark«?

Ordene i en TV2-reportage i 1996,da Bjarne Riis kørte fra og alle i Tour de France, kom fra sportsjournalisten Jørn Mader, som afviser, at euforien skyldtes doping.

»Jeg var aldeles ikke dopet - ordene kom fra hjertet, uden indtagelse af andet en kop kaffe og en, midtvejs gennem etapen, blå Kings cigaret, som på daværende tidspunkt var ganske tilladt og lovlig!« hævder Jørn Mader.

Den kendte tv-stemme er i dag pensioneret - men kan stadig opleves, nemlig i hans gamle pigtrådsorkester, Spacemakers - som på lørdag giver koncert i Huset No.7 i Herning. Alle er velkomne til at lytte med.

Jørn Mader startede bandet tilbage i 1963 sammen med sin gode fodbold- og skolekammerat Jørn Bonnesen. Efter års pause har Mader støvet spaden af og er klar igen. Spacemakers består i dag af Jørn Mader, guitar og kor, Jørn Bonnesen, bas, Peder Hansen, guitar og vokal, Nicolaj Lee-Kås på trommer og Palle »Messi« Christensen på piano.

Spacemakers har i øvrigt spillet i Herning før - for 53 år siden! Lørdag 17. oktober 1964 spillede de til »Midnats non-stop-pop-pigtrådsbal« i Herning-Hallen sammen med bl.a. Swinging Blue Jeans og The Hitmakers.

Spacemakers hittede i 1965 med singlen »Mama Papa Twist« i Tyskland og har også i nyere tid indspillet to cd-albums og fire singler. En hitliste placering i 2010 med deres egen komposition »Back In ’59«, banede vejen til de store scener på bl.a. Bakken og HitHouse i København. Spacemakers spiller årligt 20-30 koncerter, og nu er »touren« kommet til Herning.