Metallica kommer til Herning

Kim Stoltenberg Hansen 

Lars Ulrich og resten af rockstjernerne fra Metallica spiller i Boxen næste år

HERNING Et af verdens største musiknavne kommer til byen. Metallica har netop offentliggjort den europæiske del af deres »WorldWired Tour«, som i forbindelse med deres nye album »Hardwired... To Self-Destruct« bringer dem rundt i Europa. På turen fra Amsterdam til Helsinki bliver der plads til et stop i Herning, hvor metal-legenderne giver koncert i Jyske Bank Boxen 27. marts 2018.

- Det er en stor glæde for os at få lov at byde Metallica velkommen i Jyske Bank Boxen i Herning, og vi ser frem til et brag af en koncert. Vi vil gerne rette en særlig tak til koncertarrangøren Live Nation for at gøre denne koncert mulig. Vi glæder os meget til en rigtig stor aften sammen med Metallica og bandets mange fans, siger Georg Sørensen, administrerende direktør for MCH A/S i en pressemeddelelse.

110 millioner solgte albums
Metallica blev dannet i 1981 af trommeslager Lars Ulrich og vokalist James Hetfield, og er siden blevet en af de mest indflydelsesrige og kommercielt succesfulde rockbands i historien. Med mere end 110 millioner solgte albums på verdensplan, har de spillet for millioner af fans på bogstavelig talt alle syv kontinenter – inklusiv Antarktis.

Metallica vender dermed hurtigt tilbage til Danmark. De gav en række koncerter i januar i forbindelsen med åbningen af Royal Arena i København. Det skete til stor anmelder-ros.

- Der var talrige øjeblikke, sange og regulært livsbekræftende passager denne aften så gode, at man simpelthen må bide i brædderne - af beundring javel, men faktisk også i tårevædet erindring om, hvor vanvittigt meget det band har givet én, skrev eksempelvis B.T.’s anmelder Steffen Jungersen om koncerten med det legendariske band.

Metallica har norske Kvelertak med som support på Europa-touren.

Billetsalget til koncerten i Jyske Bank Boxen starter næste fredag - 24. marts 2017 klokken 10.