Casper og Frank besøgte biffen i Herning

Martin Hove Thomsen 

Torsdag eftermiddag var der forpremiere på filmen Dan Dream, der har Casper Christensen og Frank Hvam i to af hovedrollerne - inden filmen stod de to herrer for en kort intro til filmen

BIOGRAF Lettere forsinket ankom Casper Christensen og Frank Hvam til Nordiskfilm Biografer Herning, hvor en pænt publikumsfyldt sal seks ventede på, at de to komikere skulle præsentere den nye film Dan Dream, som de har forfattet manuskriptet til - og som de selv spiller to af hovedrollerne i.

- Hvor længe har I ventet? spurgte Frank Hvam ud i salen.

- ... EN TIME!? Det er den sgu ikke værd at vente på, jokede han efterfølgende med et lille, knastørt grin på bedste Frank Hvam-manér til stor morskab i salen.

Bange for københavner-bobbel
Det succesfulde makkerpar, der blandt andet også er kendt fra Casper og Mandrilaftalen, Klovn-serien og Klovn-filmene, fortalte om, hvordan ideen til Dan Dream-filmen var opstået.

- Hver gang Frank køber noget nyt, så skal han til Hadsund i Jylland og vise det frem. Ligesom for at få det blåstemplet, lød det kækt fra Casper Christensen.

- Nu kan jeg da også lige vise mine nye bukser frem i Herning, jokede Frank Hvam og uddybede:

- Jamen, jeg er simpelthen bange for at blive fanget inde i sådan en københavner-bobbel.

Og så var det, at Frank Hvam skulle vise sin nye elbil frem i Hadsund.

- Det var et elbil-traume i byen. Virkelig som at rippe op i et gammelt sår, sagde Frank Hvam og forklarede, at han havde fået hele historien om den første danske elbil tilbage i 1983, med navnet Hope Whisper, der blev en kæmpe fiasko.

Godt udganspunkt for en komedie
På cykelbanen i Forum skulle elbilen præsenteres foran flere tusinde fremmødte og verdenspressen.

- Statsminister Poul Schlüter var der, journalister fra over 40 lande og 3000 mennesker. Men da de så trækker tæppet af bilen, triller den 10 meter og kører ind i banden, forklarede Casper Christensen.

- Det var et kolossalt pinligt øjeblik, sagde Frank Hvam.

- Men det er også et godt udgangspunkt for en komedie, smilte Casper Christensen.

Og det er dén virkelige hændelse, Dan Dream er baseret på.

- Vi har fundet på alt, hvad der kunne været sket op til og efter, forsikrede Casper Christensen.

- Men måske var det slet ikke så dum en idé med de elbiler dengang. De var jo faktisk forud for deres tid. I dag kunne den have heddet Dan Tesla, grinte Frank Hvam, inden den humoristiske 80’er-film med mange gode grin lyste op på det store lærred.

På rollelisten er blandt andre også Lars Hjortshøj, Mia Lyhne, Magnus Millang, Peter Gantzler og Niclas Vessel Kølpin.