HC Midtjylland fik bank

Kenneth Kristiansen 

HC Midtjylland tabte 24-33 hjemme til TTH Holstebro, og en plads i slutspillet ser nu stort set umulig ud

HåNDBOLD En plads i slutspillet er tæt på kun at være en teoretisk mulighed for HC Midtjylland, efter at holdet onsdag aften tabte sin ottende kamp i træk i 888 Ligaen. Gæsterne fra TTH Holstebro vandt med de overbevisende cifre 33-24, efter 21-13 til TTH ved pausen.

HCM har fortsat to point op til den ottendeplads, der lige netop giver adgang til slutspillet. Men KIF Kolding København, som aktuelt er nummer otte, har et på papiret nemmere slutprogram end HCM, blandt andet en kamp mod bundholdet fra Randers. HCM mangler at møde Århus Håndbold ude, TM Tønder hjemme og GOG ude.

Meget taler for, at sæsonen er forbi efter de tre kampe ...

Mod TTH Holstebro gik det galt stort set fra kampens begyndelse. Gæsterne var i et højere gear end HCM’erne, og selv ikke et talstærkt og godt heppende publikum i den runde hal kunne hive hjemmeholdet ud af dødvandet.

Efter nogle kampe med spillemæssig fremgang på det seneste var indsatsen denne gang miserabel. Der var alt for mange tekniske fejl i HCM’s opspil, og det straffede gæsterne iskoldt. Og selv når forsvaret var på plads, havde TTH-spillerne ingen problemer med at komme igennem.

Et par omstillinger gav et kortvarigt comeback i kampens tidlige fase og udligning til 5-5, men herfra trak TTH støt, roligt og nemt fra. Og efterhånden blev den intense stemning i hallen, som indledte kampen, til én samlet opgivende fornemmelse af, at sæsonen snart er forbi. Uden slutspil.

Gæsterne slappede mere af efter pausen, men HCM fik aldrig ændret nævneværdigt på den store forskel på måltavlen. Det var tydeligvis småt med idéer i HCM’s angrebsspil, hvor bagspillerne forsøgte sig med talrige kombinationer. Men igen var fejlafleveringerne til at få øje på, desværre ført an af den norske VM-sølvvinder Espen Lie Hansen, der i forhold til det stærke efterår er inde i et gigantisk formdyk

Topscorere for HCM mod TTH blev Eivind Tangen og Jørgen Rasmussen med fem mål hver. Næste kamp er på søndag, ude mod Århus Håndbold.