Blue Fox tabte i Frederikshavn

Thomas Damm 

På tre mål i pwerplay vandt Frederikshavn 3-1 over Blue Fox og har nu matchbold i kvartfinalen

ISHOCKEY Frederikshavn White Hawks holder hjemmebanefordelen i kvartfinaleserien mod Herning Blue Fox. Søndag aften blev det 3-1 hjemme i egen hule, og nordjyderne fører serien 3-2.

Tendensen med alt for mange Blue Fox-udvisninger fortsatte i Frederikshavn. Alene i første periode tog Blue Fox tre udvisninger. Én for at skyde pucken ud af spil, én for at være for mange spillere på banen i et overtal, og så en interference-dom på Roberts Jekimovs. I alt seks udvisninger blev det til Herning over 60 minutter.

Frederishavn er og bliver bare dygtige i powerplay, og igen blev det bevist. Nick Olesen scorede til 1-0 efter 14 minutter, hvor han dygtigt fik raget pucken til sig tæt under mål og fik afsluttet, uden at Simon Nielsen kunne nå at komme på plads.

Blue Fox havde også chancer i første periode. Den største tilfaldt Steffen Klarskov, der i et undertal pludselig stod helt alene med Frederiskhavns keeper Thomas Lillie, der bevarede roen og klarede afslutningen fra angriberen, der er udlejet fra Rødovre.

Under pres
I anden periode lagde hjemmeholdet mere og mere pres på. Blue Fox-backen Oliver Gatz tog en helt unødvendig udvisning, og presset blev kun større.

Måske havde Frederikshavn det næsten for nemt, for pludselig blev de fanget for langt fremme på banen, og så var der i to omgange plads til Blue Fox-spillerne. Først røg Steffen Klarskov af sted i en kontra, der blev reddet. Blue Fox holdt fast i pucken, og inden hjemmeholdet var nået på plads defensivt, scorede den franske angriber Nicolas Ritz. Han tog smart pucken med med hånden og kom fri foran mål. Her var der spillet 33 minutter, og målet gav tydeligt luft til Blue Fox, der lidt senere også blev hjulpet af en lidt billig Frederikshavn-udvisning, hvor Roberts Jekimovs tilsyneladende faldt meget nemt, da han blev skubbet lidt i ryggen.

1-1 før sidste periode.

Afgjort i tredje periode

Her kom Blue Fox godt ud og fik sat pres på de første minutter. Men så blev holdet ramt af endnu en udvisning, og her scorede Nick Olesen til 2-1 til Frederikshavn. En iskold dukkert til »rævene«

Men man giver ikke op i et slutspil, og der blev kæmpet videre. Det blev også til chancer. Steffen Klarskov havde en styring tæt under mål, og i et powerplay havde både Nicolas Ritz og Markus Jensen chancen.

Men Blue Fox har bare ikke skarpheden i overtal.

Det har nordjyderne til gengæld, og Mathias Bau scorede sit holds tredje powerplaymål, da Adam Havlik med to minutter tilbage blev udvist. Mathias Bau gjorde det til 3-1 til Frederikshavn, der nu har scoret 10 powerplay-mål i de fem kvartfinaler. Blue Fox har scoret sølle ét mål i overtal.

Med sejren fører Frederikshavn nu serien 3-2, og har dermed matchbold tirsdag aften i Herning. Vinder Herning den, spilles syvende og afgørende kamp i Frederikshavn på fredag.