Foredrag med Flemming Krøll: Fra kokkeelev til revydirektør

HERNING Flemming Krøll blev landskendt i 1973, da han optrådte i tv-programmet »Musikalske venner«.

Mandag 13. marts fortæller han om sit liv på Aktiv Centret, Brorsonsvej 12.

Flemming Krølls første LP/CD kom i 1974, og siden er det blevet til 16 LP’er/cd’er med blandt andet Evert Taube, Tom Lehrer, Halfdan Rasmussen og forskellige muntre revyviser. De seneste indspilninger Flemming Krøll har lavet er med hans kendte revyfigur »Thorbjørn med scoodastøvlerne, den gæve nordjyde fra Pandrup«.

Flemming Krøll har også spillet teater og musical på blandt andet Amagerscenen, ABC teatret og Folketeatret, og han har lavet revy hver sommer siden 1979. I 1985 overtog han Nykøbing F. Revyen, der stod for at skulle lukke, efter at Volmer Sørensen var rejst, men Flemming Krøll fik på få år revyen tilbage som landets næststørste revy og havde otte succesfulde år.

Udsolgte huse
10 år senere begyndte Krøll sit samarbejde med Frank Steen i landets ældste sommerrevy, Rottefælden, i Svendborg. Det blev til fire succesfyldte år med totalt udsolgte huse. Flemming Krøll vendte tilbage til Nykøbing F. Revyen i 1999 og fik fornyet revyen, som fik sommerens bedste anmeldelser. I sommeren 2015 lavede han sin revy nr. 25 på Nykøbing F. Sommerteater. Nykøbing F. Revyen er under Flemming Krølls ledelse den eneste revy, der er kåret til Årets Revy fire gange.

Billetter kan købes ved AOF eller Aktiv Centret - entréprisen er inklusiv kaffe og kage.