Falske 100-euro sedler i omløb

Palle Heering Nielsen 

Syv butikker i Herning er blevet snydt af svindlere, der betaler med vellignende 100-euro sedler

HERNING Lokalpolitiet i Herning sender en advarsel ud om, at der er falske 100-euro sedler i omløb både i Herning og resten af landet.

Politiet ved, at i alt syv sedler er brugt i dagligvarebutikker i Herning samt to butikker i herningCentret.

- De er meget flot lavet, og sedlerne har forskellige numre. Men de mangler vandmærke og den changering, der er i farverne, fortæller politikommissær Henning Præstegaard fra lokalpolitiet i Herning.

Svindlen med sedlerne er ikke blevet opdaget, mens de blev brugt som betaling. Den er først blevet opdaget, da pengene blev sorteret af en maskine, som afviste sedlerne.

Flere kopier
Politiet kan ud fra nummeret på en af sedlerne se, at den har været kopieret mindst seks gange, og de øvrige kopier er brugt andre steder i landet så langt tilbage som i 2012.

Der er intet spor af gerningsmanden eller gerningsmændene - heller ikke i andre politikredse - og det kan hænge sammen med, at svindlerne er flyttet til andre dele af landet, inden forfalskningen er blevet opdaget.

- Man skal være opmærksom på sedlerne, som er lavet på et andet papir end normale pengesedler. Vi opfordrer også de butikker, som har en pengeskanner, til at skanne sedlerne, siger Henning Præstegaard.