FCM-fortet faldt i tiende forsøg

Jørn Just Kristensen 

Efter ni hjemmesejre på stribe i Primo Tours Ligaen led FCM-kvinderne sæsonens første liganederlag i egen hule

HåNDBOLD Han havde meldt klart ud på forhånd, FCM-træneren. Alle profiler skulle have gode lange hvil mod Nykøbing Falster og være helt klar til lørdagens knald-eller-fald-kamp mod slovenske Krim Mercator i Champions League.

Og profilerne fik i den grad deres pauser. Men det resulterede også i sæsonens første liganederlag i IBF Arena. Gæsterne fra Nykøbing Falster vandt 31-23 på »hunulvenes« hidtil så uindtagelige fort.

Tegningen til nederlaget var der tidligt. Nykøbing Falster 9-4 efter et kvarter, og FCM-træner Kristian Kristensen brændte to timeouts af inden for de første 20 minutter.

FCM og især målvogter Martina Thörn ramte en periode ind mod pausen og nåede på 10-10, men øberne førte 13-11 ved halvtid.

Nykøbing Falster slap aldrig føringen i anden halvleg, og de opnåede flere syv-målsføringer allerede midtvejs. Men der var hele tiden en rest af spænding, fordi opgøret bølgede frem og tilbage - og fordi FCM i sagens natur hele tiden kunne tænkes at bringe flere profiler i spil.

Otte minutter før tid fik FCM reduceret til 21-25. Men der trak gæsterne igen fra og sikrede sejren.

Hos FCM var der som nævnt pauser til alle profiler. Landsholdsspillerne Stine Jørgensen og Trine Østergaard spillede under 10 minutter hver, Sabine Englert kom ikke på banen, og flere øvrige delte spilletiden jævnt med marginalspillerne.

Topscorer blev dog en af de vanlige profiler. Norske Veronica Kristiansen scorede syv mål og blev kåret til FCM’s bedste i hallen.

For Nykøbing Falster betød sejren, at holdet er kvalificeret til slutspillet. FCM har som bekendt allerede sikret sig ligaens førsteplads definitivt - og dermed direkte klar til semifinalen i slutspillet. Der resterer to runder af grundspillet.