HCM tabte i Tyskland

Kenneth Kristiansen 

HC Midtjylland fulgte med i første halvleg og førte med én ved pausen, men i anden halvleg trak Göppingen fra og vandt 31-23

HåNDBOLD Som ventet fik HC Midtjylland ikke point med hjem fra besøget hos Frisch Auf Göppingen i Tyskland. EHF Cup-gruppens suveræne tophold vandt med 31-23, men det var faktisk HCM, der førte med én, 15-14, ved pausen.

Herning-mandskabet stillede med stort set fuld besætning, selvom der allerede fredag aften venter en både vigtig og vanskelig udekamp mod Skjern i den hjemlige liga. Kun en skadet Kristian Gjessing og Jørgen Rasmussen, der havde fået fri på grund af svendeprøve, var ikke med.

HC Midtjylland fulgte i første halvleg fint op på den gode indsats i lørdags, hvor Göppingen vandt med 25-22 i den runde hal i Herning, men hvor hjemmeholdet lige til det sidste var tæt på point. Tyskerne kunne ikke ryste danskerne af sig før pausen, men det skete så til gengæld i anden halvleg, hvor Göppingen rykkede fra støt og roligt. Undervejs, da kampen reelt var afgjort, tog cheftræner Morten Secher konsekvensen og sparede på kræfterne hos nogle af stamspillerne - med tanke på fredagens kamp i Skjern.

HCM’s anfører, Jacob Østergaard, fik undervejs tre udvisninger og dermed et rødt kort.

Topscorer for HC Midtjylland blev Espen Lie Hansen med syv mål.

Göppingen er nu trukket alvorligt fra i EHF Cuppens gruppe B og har maksimum otte point for fire kampe. HCM har to point - det samme har gruppens øvrige hold, FC Porto fra Portugal og Granollers fra Spanien, men de to mandskaber har en indbyrdes kamp til gode i regnskabet.