Udvisnings-orgie da Herning tabte i Frederikshavn

Thomas Damm 

Match-straf til Magnus Leth Nielsen i 2-3-nederlag på udebane

ISHOCKEY De to første kvartfinaler mellem Herning Blue Fox og Frederikshavn var præget af et havn af udvisninger. Det blev ikke spor anderledes tirsdag i Frederikshavn i kvartfinale tre.

Dommerne straffede konsekvent de mindre forseelser som slashing og hooking, og så var de ikke mindst nødt til at skride ind, da Herning-backen Magnus Leth Nielsen midt i anden tredje periode med fuld fart bragede ind i hovedet af den tidligere Herning-spiller Kristoffer Lauridsen, der måtte have behandling på isen og efter flere minutter måtte køres ud på en båre. En trist og uværdig situation i en ellers spændende serie.

Magnus Leth Nielsen måtte køre direkte i bad og kan imødese en karantæne. Umiddelbart efter tacklingen røg fem-seks-spillere i flæsket på hinanden midt på banen, og dommerne måtte skride ind og uddele flere udvisninger.

Herning Blue Fox stillede op til kampen uden kaptajn Daniel K. Nielsen og topscorer Roberts Jekimovs, der begge var skadede efter søndagens kvartfinale i Herning.

Planen skred
Ét fokuspunkt før kampen var at skrue ned på udvisningerne, men det gik ikke slet ikke efter planen. Allerede efter seks minutter fik Blue Fox den første udvisning, og det blev til fem i alt i første periode. Det samme antal fik hjemmeholdet, men de var mest skarpe og benyttede et powerplay til at bringe sig foran. Jeff Ulmer tog chancen langt udefra, og pucken strøg mellem venner og fjender og i mål bag Simon Nielsen.

»Rævene« var pressede i det meste af første periode, men det blev også til spredte chancer. Blandt andet havde Lasse Lassen en god mulighed, men ramte lige på Thomas Lillie i Frederikshavn-målet.

Anden periode fortsætte på samme måde. Frederikshasvn i førersædet og masser af udvisninger til begge hold.

Det var tydeligt Blue Fox. der havde størst problemer med at få slået spillet i stykker af udvisninger. Savnet af kaptajn Daniel Nielsen var stort.

Allerede i anden periode fik Steffen KLarskov sin fjerde udvisning, men han nåede også at vise sig frem for noget godt i anden periode. Det var nemlig ham, der smækkede pucken til 1-1 i målet. Fra en meget spids vinkel fulgte han op på et skud fra Adam Havlik og udplacerede Thomas Lillie, der ikke kunne nå at komme over til den anden side af målet efter sin redning. 1-1 blev forsvaret anden periode ud.

Kom foran 3-1
I tredje periode - inden Magnus Leths’ overfald på Kristoffer Lauridsen - havde Frederikshavn scoret to gange. Første gang allerede efter to minutter, hvor Blue Fox mistede pucken i egen zone, og derefter kunne Mathias Bau scorede i et overtal, hvor Blue Fox-defensiven blev splittet ad.

Med små fire minutter tilbage lykkedes det Petri Lammassaari at få reduceret til 2-3, og det gav ny luft til Herning, der dog løb tør for tid i forsøget på at fremtvinge en udligning, selv om målvogter Simon Nielsen blev taget ud i kampens sidste minut.

Fjerde kvartfinale spilles fredag i Herning, og det er »blårævene«, der må leve med presset nu. Frederikshavn har nu halvdelen af de fire sejre, der er nødvendige for at gå videre til semifinalen.