Topkor gæster Herning Kirke

Musica Ficta og Bo Holten fejrer reformationen med koncert i Herning Kirke

KONCERT På torsdag får Herning Kirke besøg af vokalensemblet Musica Ficta, der dirigeres af Bo Holten.

Bo Holten har vist sig at blive en af dansk musiks mest interessante og nytænkende dirigenter og komponister. Holten præsenterede som den første herhjemme den tidlige musik og gjorde den tilgængelig gennem hundredevis af koncerter med vokalensemblet Ars Nova, som han stiftede i en ung alder. Siden fulgte en lang række cd’er med tidlig musik. I det seneste årti har Bo Holten gjort en løveindsats for udbredelsen af den danske sangskat. Igen dels gennem koncerter, dels gennem foredrag, artikler og cd-indspilninger med Musica Ficta, som er blevet solgt i store oplag og ofte spillet i radio og på andre platforme.

Reformationen har igennem flere år optaget Bo Holten levende, og den tyske stat bestilte for flere år siden en opera af Holten, som skulle handle om Luther og reformationen. Det er en usædvanlig gestus, at det meget reformationsbevidste Tyskland, som igennem det sidste årti har brugt milliarder af kroner på at forberede reformationsfejringen, beder en udlænding om at skrive så vigtig en opera. Efter lang tids tøven fra den danske stat, er der nu skabt mulighed for at høre operaen i Danmark, som får dansk premiere på Den Jyske Opera senere på året.

Det er altså en reformationsekspert og hans topprofessionelle 12-mands kor, som på torsdag gæster Herning Kirke. Bo Holten vil fortælle om Luthers betydning for det moderne samfund og om den musikalske revolution, som Luther udløste. Musica Ficta synger et bredt og spændende udvalg af periodens kormusik og salmer.