For kendere og jomfruer

herning Den Jyske Opera lover en glamourøs, underholdende aften for både operaelskere og operajomfruer, når de i aften fejrer 70 års opera i MCH Herning Kongrescenter.

Publikum vil blive taget med på en musikalsk operarejse med uddrag af operaer opført af Den Jyske Opera siden grundlæggelsen 17. marts 1947. For at fejre denne begivenhed opfører operaen en gallaforestilling med skandinaviske gæstestjerner, Den Jyske Operas Kor og Aalborg Symfoniorkester.

Blandt de medvirkende er Herning-drengen, baryton Lars Møller, der også medvirkede i »Flagermusen« i forbindelse med klassisk musikfestival KMF 336 i november sidste år. Lars Møller startede sin sangkarriere i Herning Kirkes Drengekor og fortsatte med musikpædagogisk eksamen fra Det Jyske Musikkonservatorium og operauddannelsen på Operaakademiet ved Det Kongelige Teater. Han har været med i solistensemblet på Nationaltheater Mannheim siden 2007, hvor han har sunget titelrollen i »Eugen Onegin«, Figaro i »Barberen i Sevilla«, Marcello i »La Bohème« med mere. Lars Møller har blandt andet modtaget Sonning Musikfonds Rejselegat 2008, Aalborg Opera Pris 2009 og Aksel Schiøtz Prisen 2011.