Slidte FCM tabte nordisk brag

Ole Bitsch 

Larvik vandt Champions League-mødet i Ikast med 24-28

HåNDBOLD FC Midtjylland skal ud i en nervepirrende sidste spillerunde for at sikre pladsen i Champions League-kvartfinalerne.

Det er realiteterne efter at FCM-kvinderne lørdag aften tabte det nordiske brag mod Larvik fra Norge. I IBF Arena i Ikast vandt de velspillende nordmænd med 24-28 - efter norsk pauseføring på 18-11.

En sejr på hjemmebane havde ellers indløst billetten til kvartfinalerne for de midtjyske »hunulve«, der samtidig kunne have fortsat jagten på andenpladsen i hovedrunden.

Men kampens store betydning så ud til at lægge en bremser for FCM-holdet, der især i første halvleg virkede nedslidt, stresset og usammenhængende.

Værterne fik en elendig indledning på eget gulv. Allerede efter 13 minutter førte Larvik - med den tidligere FCM-stjerne Gro Hammerseng på holdet - med 10-4. Forud var gået en uskøn fase, hvor FCM’erne hverken fik fat i forsvaret eller fik angrebsspillet til at fungere.

Omvendt havde de bevægelige norske gæster ingen problemer med at spille sig igennem en passiv og tilbageholdende FCM-defensiv, som tøvede voldsomt ved både indspil til stregen, skud fra fløjene og afslutninger fra distancen.

I modsatte ende svigtede selvtilliden hos FC Midtjylland, der i alt for højt tempo stressede over for Larviks danske landsholdskeeper Sandra Toft.

I starten af anden halvleg fik FC Midtjylland tændt et lille lys. Målvogter Sabine Englert fik gang i redningerne, og så kunne Louise Burgaard reducere til 16-20.

Men derefter fulgte en ny periode med fejl og forhastede beslutninger. Trine Østergaard og Veronica Kristiansen misbrugte to store chancer, Rut Jónsdóttir fik en tynd udvisning og da en sløset Stine Jørgensen tabte bolden i et hurtigt opløb, trak kyniske Larvik stille og roligt fra igen. FCM var aldrig for alvor i nærheden af at sikre point mod de norske gæster, der cementerede andenpladsen.

Næste lørdag spiller FCM den sidste og afgørende Champions League-kamp ude mod slovenske Krim. Efter FCM-sejren på 28-19 i Ikast, kan midtjyderne tillade sig at tabe med otte mål i Ljubljana - og stadig gå videre til kvartfinalerne.