Poulsens perle sikrede pointdeling

Jørn Just Kristensen 

FC Midtjylland måtte nøjes med ét point i »bronzeslaget« mod Lyngby. Jakob Poulsen udlignede på frispark

FODBOLD FC Midtjylland blev det første hold, der scorede imod Lyngby i 2017, men det rakte kun til ét point i slaget mellem Superligaens nummer tre og fire.

1-1 endte fredagens sene Superligaopgør på MCH Arena.

Lyngby kom i front med få sekunder til pauseteen. Gæsternes vævre tekniker og kreatør Mikkel Rygaard sendte en stikning ind mellem FCM’s to midterforsvarere, og unge Kristian Riis reagerede alt for sløvt på lynhurtige Jeppe Kjærs rappe ryk fra blindsiden. Kjær strøg forbi Riis og ind foran mål, hvor han elegant chippede sit niende sæsonmål hen over Mikkel Andersen i FCM-målet.

Både timingen og selve situationen var på alle måder bitter for FCM. Men »ulvene« spillede ingen god første halvleg. Kun sjældent fik FCM sat spillet ordentligt, og Lyngby var spillemæssigt på højde med værtene.

Alligevel kom »ulvene« til halvlegens to største chancer. Det kunne de takke Paul Onuachu for. Den tårnhøje angriber var farlig med en flugter og en flot solotur og truede flere andre gange med både fart og fysik.

Poulsens frisparksperle
FCM åbnede anden halvleg bedst, og efter et kvarter faldt udligningen. Rilwan Hassan blev nedlagt få meter uden for feltet, og anfører Jakob Poulsen sendte frisparket direkte i kassen med et blændende spark. 1-1.

Det var hjemmeholdet, der forsøgte at presse på for et sejrsmål. Men det blev sjældent rigtigt farligt.

Paul Onuachu udgik efter et sammenstød med Lyngbys målmand små 20 minutter før tid, og det gjorde heller intet godt for FCM’s offensive bestræbelser.

Med det ene point er ulvene fortsat nummer tre i Alka Superligaen og stadig et point foran Lyngby. Men det var gæsterne, der jublede, da slutfløjtet rungede på MCH Arena.