Fødeafdelingen udvikler app til skilsmissetruede småbørnsforældre

HERNING Fødeafdelingen på Hospitalsenheden Vest går nye veje i forsøget på at hjælpe pressede småbørnsforældre. Med innovationskonsulent og udviklingsjordemoder Jette Ranum i spidsen er afdelingen på vegne af de fem fødesteder i Region Midtjylland gået i gang med at udvikle et nyt mobilspil - en app skræddersyet til både kommende og helt nye forældre.

En undersøgelse foretaget af Egmont Fonden og Børns vilkår viser, at 37 procent af alle hjemmeboende 16-årige ikke bor sammen med begge deres forældre. I de fleste tilfælde er børnene kun et til to år, når forældrene vælger at flytte fra hinanden. Det tyder på, at parforholdet er under stort pres i småbørnsfamilierne.

- Vi har brug for et supplement til de eksisterende tilbud - og hvorfor ikke anvende det medie, som vores målgruppe bruger allermest tid på? siger Jette Ranum i en pressemeddelelse.

Ideen til app’en fik hun for halvandet år siden, og i efteråret 2016 valgte Egmont Fonden at donere knap to millioner kroner til udviklingen af det nye forældrespil. Efter en udbudsrunde indgår den aarhusianske spilvirksomhed Funday Factory nu i det videre samarbejde.

Et centralt element i spillet er humor. Humor kan nedbryde barrierer og gøre svære emner lettere at tale om, hvilket ifølge Jette Ranum netop er formålet med spillet. Spillet skal desuden være let tilgængeligt og ikke belærende, men udgøre et ufarligt og legende univers.

Forude venter et forår med workshops sammen med en række forskellige fagpersoner, udvikling af prototyper og ikke mindst tests med målgruppen.

Spillet udvikles som en app til tablets og smartphones og ventes at være klar til efteråret.