Blue Fox sænket i første kvartfinale

Thomas Damm 

Blue Fox-spillerne virkede mentalt uklare på slutspil og tabte i Frederikshavn

ISHOCKEY Herning Blue Fox led et 1-4-nederlag i Frederikshavn, da Scanel Hockey Arena fredag var ramme om den første kvartfinale mellem Herning og Frederikshavn.

Nøjagtig som forventet var kampen lige og intens fra start, og Blue Fox fulgte fin med i de første 20 minutter og havde flere gode forsøg.

Men i anden periode slog det klik for Blue Fox. Først fik Ales Sova matchstraf - og kan sandsynligvis imødese mindst én karantænedag - som betød fem minutter i undertal. Han tacklede en frederikshavner med to hænder til hovedet.

Her bragte Frederikshavn sig foran 1-0 og kunne fortsætte i overtal. I samme sekund, som Blue Fox igen var fem på isen, røg holdet ind i en ny udvisning. Denne gang var det Oliver Gatz Nielsen, der dummerede sig.

Blue Fox overlevede dette undertal, men det kostede kræfter, og der var i den grad smidt grus i maskineriet. Det blev 2-0, da Kristoffer Lauridsen var hurtig over en returpuck fra Simon Nielsen.

Det var et såret Herning-hold, der kørte ud til anden periodepause.

De kom godt ud og ramte også pausen tidligt i tredje periode, inden Frederikshavn kom på 3-0. Marcus Olsson trak fri af sin markering, og Steffen Bau fandt ham fra en position bag mål.

Midt i periode lykkedes det Daniel Nielsen at reducere, da han hakkede en frispilning fra Steffen Klarskov i nettet.

Et eventuelt comeback blev dog forpurret lidt, da Adam Havlik kort efter måtte en tur i straffeboksen.

Udvisningerne fortsatte til begge hold i det, der udviklede sig til en uskøn, men super intens slutspilskamp. Frederikshavn scorede det sidste mål ved Nick Olesen mindre end ét minut før tid i et nyt powerplay.

Dramaet fortsætter søndag klokken 15.00 i Kvik Hockey Arena til kamp to i serien, hvor der skal fire sejre til at gå videre.