MCH-musical til Aalborg

Aalborg Kongres & Kultur Center køber fire forestillinger af MCH’s store jubilæumsopsætning af »Les Misérables«

HERNING Når MCH Herning Kongrescenter i september og oktober i år fejrer 25 års jubilæum for egenproduktionen af musicals, bliver det med en storstilet opsætning af musical-klassikeren »Les Misérables«.

Men ikke kun i Midtjylland er der store forventninger til opsætningen. Nu har Aalborg Kongres & Kultur Center booket forestillingen og hele castet fra Herning til at spille fire forestillinger i Nordjyllands hovedstad 19.-21. oktober.

- Musicals står stærkt i Danmark i disse år, og vi vil egentlig gerne selv producere en musical hvert år, lige som Herning gør, men vi har ikke plads til det i kalenderen. Vi har så kigget os omkring efter mulige samarbejdspartnere og har nu spurgt Herning, siger Ernst Trillingsgaard, administrerende direktør for Aalborg Kongres og Kultur Center.

- Vi har fulgt produktionerne i Herning og har vurderet, at de har en kvalitet og et højt niveau, som vi gerne vil tilbyde vores gæster. Det er meget glædeligt for os, at det er lykkedes at indgå et samarbejde om denne opsætning. Og det skulle gerne være indledningen til et længerevarende samarbejde om fremtidige musicalopsætninger, siger Trillingsgaard.

MCH glæder sig
»Les Misérables«, som er blandt de mest berømte musical-titler, er netop valgt for at gøre årets jubilæumsforestilling ekstraordinær.

Derfor glæder det MCH, at opsætningen nu også skal fremføres for det nordjyske publikum.

- Vi betragter dette som et stort skulderklap til de mange dedikerede personer, som gennem 25 år har været med til at løfte MCH’s egenproduktioner til nye niveauer. Både det kunstneriske team samt medvirkende på og bag ved scenen har grund til at være stolte over, at musicalen nu skal eksporteres nordpå. Det er desuden en god måde at markere 25 års jubilæet på. Hele holdet bag jubilæumsopsætningen ser frem til at levere deres bedste, så også nordjyderne kan se frem til en stor og flot oplevelse, siger Georg Sørensen, administrerende direktør, MCH A/S.

»Les Misérables« skal oversættes til dansk af kapelmester Rasmus Steenberg, og Kim Harris skal som altid instruere. Billetsalget til forestillingerne er i gang.