Et næsten perfekt FCM-comeback

Ole Bitsch 

FCM-kvinderne var bagud med otte mål, men fik 30-30 mod TTH Holstebro

HÅNDBOLD De har været suveræne i hele grundspillet, men onsdag aften måtte FCM-kvinderne levere et solidt comeback, der var tæt på at give fuld gevinst.

Efter en katastrofal første halvleg mod bundholdet TTH Holstebro var FC Midtjylland bagud med otte mål ved pausen. Men de danske vicemestre fik fightet sig tilbage og fik et point med hjem. Lokalopgøret i Gråkjær Arena i Holstebro sluttede 30-30 efter en hektisk afslutning, hvor hjemmeholdet udlignede i de sidste sekunder via et straffekast fra Amalie Wichmann.

En sejr til FCM havde garanteret førerholdet førstepladsen i Primo Tours Ligaen - og med titlen som grundspilsvinder var en billet til næste sæsons Champions League-turnering.

Men DM-favoritterne gjorde det svært for sig selv.

Miserable og forkrampede aktioner betød, at en energisk og frit spillende TTH Holstebro-enhed gik til pause med en føring på 21-13.

Som cifrene bekræfter, var gæsterne i store problemer i første halvleg. Et gavmildt og lavt stående FCM-forsvar var hullet som en si, og det gav svære arbejdsbetingelser for keeperne Sabine Englert og Martina Thörn, som inden pausen samlet kun præsterede tre redninger.

Offensivt stod fejlene også i kø hos FCM’erne. Boldtab, afbrændere og sløsede afslutninger gav flere kontrascoringer til Holstebro, der også nød godt af, at udeholdet spillede tøvende og i for lav fart.

Endnu en opsang fra en frustreret FCM-træner Kristian Kristensen virkede fra anden halvlegs begyndelse. Pludselig var der saft og kraft i tacklingerne, aggressiviteten var tilbage, og da også Sabine Englert fik gang i redningerne, begyndte storfavorittene at røre på sig. Medvirkende var ligeledes fine solopræstationer og scoringer fra Stine Jørgensen og Veronica Kristiansen.

Med et kvarter tilbage af matchen fik FC Midtjylland reduceret til 22-25, TTH strittede forsat imod med scoringer, men halvandet minut før tid udlignede Trine Østergaard til 29-29. Med et minut tilbage bragte Veronica Kristiansen FCM’erne foran - men det helt perfekte comeback udeblev.

FC Midtjyllands førsteplads kom dog i hus onsdag aften. Viborg - der er nummer to i ligaen - tabte 23-33 ude til Nykøbing Falster, der nu indtager tredjepladsen.