Nyt nederlag til HCM

Kenneth Kristiansen 

HCM var tæt på at kæmpe sig tilbage i hjemmekampen mod Mors-Thy, men gæsterne vandt 29-27, og HCM tabte for sjette ligakamp i træk

HåNDBOLD Pladsen i slutspillet hænger i en mere og mere tynd tråd for HC Midtjylland, der tirsdag aften tabte 27-29 til Mors-Thy i MCH’s runde hal.

Dermed bliver HCM på 888 Ligaens ottendeplads, der lige netop giver adgang til slutspillet. HCM har to point ned til den forkerte side af stregen, men Herning-mandskabet har spillet en kamp mere end konkurrenterne.

HC Midtjylland hang efter i hele anden halvleg og var bagud med syv mål knap midtvejs i halvlegen. Spillerne viste dog god fight for slutspilspointene og sled sig tilbage i opgøret. HCM kom op minus én med fem minutter tilbage, men helt op kom hjemmeholdet ikke. I sidste sekund fik Dennis Kirkegaard direkte rødt kort for at bremse Mors-Thys opgiverkast, og efter tid scorede Stefan Nielsen på straffe til slutresultatet. Dennis Kirkegaards røde kort blev fulgt op af et blåt kort, der betyder, at kendelsen indberettes til disciplinærudvalget.

Begyndelsen på opgøret viste ellers et HCM-hold, der ville vise, at blamagen i Aalborg i sidste uge, hvor holdet tabte med 15 mål, var en offday af dimensioner. Der var energi i tingene i både angreb og forsvar, så mens gæsterne blev lukket effektivt ned, blev der scoret flittigt i den »rigtige« ende. Højrefløj Dennis Kirkegaard var især skarp, og efter 11 minutter var HCM foran 8-4.

Men så kom den nedtur, som har kendetegnet Herning-mandskabet i de seneste kampe. I de næste 13 minutter scorede HCM kun en enkelt gang, mens Mors-Thy nettede 10 gange. Det gav fæle mindelser om kampen i Aalborg. Og udekampen mod Granollers i Spanien. Og udekampen mod BSV i forrige uge ...

HC Midtjyllands cheftræner, Morten Secher, måtte smække to timeoutkort på dommerbordet i første halvleg, og sidst i halvlegen fik hjemmeholdet repareret lidt på tingene og reduceret fra 9-14 til pausestillingen 12-15.

Efter pausen gik det dog endnu mere galt, før det igen blev acceptabelt. I sidste ende var det bare ikke nok for HCM, og holdet er nu under maksimalt pres med fem kampe tilbage i grundspillet.