Nedtælling til musical i Boxen

Queen-musicalen »We Will Rock You« gæster både Royal Arena i København og Boxen

MUSICAL Nu er nedtællingen for alvor begyndt til den første danske opsætning af den legendariske Queen-musical »We Will Rock You« i Royal Arena og Jyske Bank Boxen.

19. april er der premiere, og i weekenden var der prøvestart på musicalen. Her var hele det store cast samlet for første gang sammen med det international kreative hold, der skal lave forestillingen.

Hele holdet glæder sig angiveligt fantastisk meget - ikke mindst til at være en del af den allerførste musicalproduktion i den splinterny Royal Arena, hvor et specialdesignet musicalteater med 3000 pladser bygges op.

»We Will Rock You« blev skabt af Ben Elton i samarbejde med Queen-medlemmerne Brian May og Roger Taylor. Den havde verdenspremiere på Dominion Theatre i London i 2002 og spillede på samme teater i hele 12 år, før den lukkede i 2014, som den længst spillende teaterforestilling på det hæderkronede gamle teater nogensinde.

Siden har »We Will Rock You« været opført over hele verden - fra Australien og Japan over USA, Canada og Mexico til Sydafrika, Brasilien, Tyskland, Spanien, Italien og mange flere.

I alt 16 millioner solgte teaterbilletter i 28 lande på seks forskellige kontinenter er det blevet til.

Nu også på dansk
Selv om musicalen tidligere har lagt vejen forbi Danmark, så er den aldrig blevet opført på dansk. Denne nye opsætning har nemlig dansk dialog, og manden bag bearbejdningen og oversættelsen er ingen ringere end komikeren Lars Hjortshøj.

Sangene forbliver dog på engelsk. På scenen står et stort ensemble med Christoffer Brodersen, Kristine Yde, Szhirley, Joey Moe, Nellie Ettison, Niels Olsen og Anders R. Gjesing i spidsen.

Forestillingen rummer et væld af klassiske Queen-numre såsom »Bohemian Rhapsody«, »We Are The Champions«, »Radio Ga Ga«, »Killer Queen«, »Who Wants to Live Forever«, »Under Pressure« og selvfølgelig den uundgåelige titelmelodi.

Til den danske opsætning har Live Nation og Langkjær Entertainment helt ekstraordinært fået lov til at inkludere endnu flere Queen-hits, som ikke tidligere har været med i forestillingen.

»We Will Rock You« har premiere i Royal Arena 19. april og spiller frem til 7. maj 2017. Forestillingen tager derefter videre til Jyske Bank Boxen i Herning, hvor den opføres 18.-21. maj.