Herning Kommune har succes med salg af ejendomme

Syv udlejningsejendomme, som Herning Kommune hidtil har ejet, bliver nu solgt. Det giver flere penge end forventet i kommunekassen

HERNING Byrådet i Herning besluttede for få måneder siden at sætte en række kommunalt ejede udlejningsejendomme til salg. Mandag 27. februar kunne Økonomi- og Erhvervsudvalget så godkende salget af foreløbig syv udlejningsejendomme med tilsammen 33 lejemål.

Ejendommene har været udbudt til salg gennem en ekstern mægler. Forventningen var, at ejendommene tilsammen kunne indbringe knap 15 mio. kr. Men samlet får Herning Kommune faktisk 19,5 mio. kr. i kassen for salgene.

- Det er naturligvis positivt, at der kommer flere penge i kassen end forventet. Samtidig fortæller dette jo også historien om, at der er optimisme og tro på fremtiden hos køberne på Herning-egnen, siger Lars Krarup, (V), borgmester i Herning Kommune.

Du kan se hvilke udlejningsejendomme, Herning Kommune har solgt, i fakta-afsnittet nederst.

Flygtningeboliger droppet
På sit møde mandag godkendte Økonomi- og Erhvervsudvalget yderligere to ejendomssalg.

Det drejer sig om Claudisvej 9 i Ikast, som tidligere har huset en gammel amts-institution, som Herning Kommune overtog. Og om Drejet 24 i Snejbjerg, som tidligere har været daginstitution.

Drejet 24 var for knap et år siden i spil til at huse flygtninge. Men faldet i antallet af nye flygtninge til kommunen betød, at ejendommen i stedet kunne sættes til salg, fordi der ikke er behov for Drejet 24 til flygtninge-formål.

De to ejendomme sælges for tilsammen knap 2,8 mio. kr.

FAKTA:

Herning Kommune sælger nu følgende syv udlejnings-ejendomme:

Korsørvej 29 (12 lejemål)

Bethaniagade 19-23 / Smallegade 15 (7 lejemål)

Bethaniagade 35 / Herninglund 2-4 (4 lejemål)

Dalgasgade 14 (4 lejemål)

Ringstedvej 9 (4 lejemål)

Bethaniagade 11 (1 lejemål)

Næsholtvej 8, Gødstrup (1 lejemål)