12 forestillinger på 10 dage på Team Teatret

Team Teatret bugner af soloforestillinger på 10 dages festival

TEATER I dagene fra 10. til 19. marts kan man på Team Teatret opleve Europas største festival for solo-forestillinger, som præsenteres af Team i samarbejde med Teatret Gruppe 38 fra Aarhus.

Festivalen kaldes »Enestående - Solo Performance Festival« er en del af det officielle program for Aarhus2017 - Europæisk Kulturhovedstad.

Festivalen præsenterer en række særligt udvalgte danske og internationale solo-opførelser inden for skuespil, dans og performance. I løbet af den 10 dage lange festival spiller i alt 12 forskellige soloartister fra ind- og udland på de to teatre.

Teaterfestivalen giver publikum en unik mulighed for at opleve scenekunst fra anerkendte, udenlandske kunstnere, som danskerne ellers ikke har mulighed for at opleve herhjemme. Det gælder blandt andre Titus De Voogdt fra det anmelderroste belgiske teater Kopergietery, der fremfører soloforestillingen »History of The World«, som formåede at vinde The Snow Winner First Fringe Award på Edinburgh Fringe Festival både i 2014 og 2015.

Publikum kan blandt andre opleve danske kunstnere som Jesper Lohmann, Hans Rønne, Kitt Johnson og det unge, prisvindende talent Nanna Cecilie Bang, der i forbindelse med festivalen har urpremiere på »True Story« - en helt ny, selvbiografisk stand-up-monolog, instrueret af Christian Lollike.

Team Teatret og Teatret Gruppe 38 ønsker med festivalen at skabe opmærksomhed omkring den særlige, intime kontakt, der opstår mellem performer og publikum under soloforestillinger, og at hylde både soloartistens store talent og den imponerende mangfoldighed af form og udtryk, der findes inden for sologenren i dag.

Fælles for soloforestillingerne på festivalprogrammet er, at de alle tager fat i eksistentielle og aktuelle temaer, der er relevante for det moderne menneske.