28-årig spyttede og sparkede på betjente

En 28-årig mand fra Herning blev fredag aften anholdt af politiet, og hvis han ikke kendte paragraf 119 i straffeloven i forvejen, gør han det nu

Herning Politiet blev kaldt til en adresse på Fredhøj Allé, fordi beboeren ville af med den 28-årige mand, som ifølge beboeren var blevet for fuld.

Da betjentene kom frem, ville manden ikke forlade stedet, og derfor blev han sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen for ikke at følge politiets anvisninger.

Betjentene skred til anholdelse af manden, men han modsatte sig, og det udløste den første af i alt fire sigtelser for overtrædelse af straffelovens paragraf 119, der handler om vold eller trusler mod tjenestemand i funktion.

Den 28-årige mand blev fulgt ud til patruljevognen, hvor han spyttede på bilens tag samt på den ene af betjentene. Det må man ikke ifølge paragraf 119.

På vej til politigården i Holstebro fortalte den 28-årige mand, at han ville finde betjentene og deres familier, og det er trusler efter paragraf 119.

På politigården pegede han på en af betjentene og gentog, at han ville finde frem til ham, og kort efter sparkede han den betjent, som også var blevet spyttet, på hoften.

Igen besluttede betjentene at oprette en sigtelse for overtrædelse af paragraffen om vold eller trusler mod tjenestemand i funktion.