FCM-kvinder snublede i Esbjerg

Ole Bitsch 

FCM tabte 21-22 og må udsætte kvalifikationen til Champions League-kvartfinalen

HÅNDBOLD FC Midtjyllands håndboldkvinder må vente med at indløse billet til kvartfinalerne i Champions League.

Søndag aften tabte FCM’erne med 21-22 i hovedrunde-udekampen mod Team Esbjerg, der også førte med 14-11 ved pausen.

Nederlaget var en bet for de midtjyske »hunulve«, der - efter Krim Ljubljanas nederlag mod Györ - med en sejr i Esbjerg havde været sikker på en plads blandt turneringens otte bedste hold.

Men søndag var FCM-kvinderne ikke i nærheden af at ramme topniveau.

Inden pausen var det udelukkende bagspilleren Veronica Kristiansen, der trak det offensive læs. Den norske verdens- og europamester scorede fem gange i første halvleg, men udeholdets angrebsspil led især under, at de danske landsholdsbacker Stine Jørgensen og Louise Burgaard havde en rædselsfuld aften i Blue Water Dokken. Jørgensen og Burgaard leverede hver især deres første træffer efter henholdsvis 34 og 39 minutters spil.

På positivsiden havde FCM-keeper Sabine Englert en stor aften i målet, men det var slet ikke nok for gæsterne, der producerede for mange fejl og afbrændere i en offensiv, der virkede tung og træt.

FC Midtjylland vendte ellers 11-14 til føring på 15-14, men da Team Esbjerg øgede fokus på Veronica Kristiansen, gentog problemerne sig i FCM’s tøvende bagkæde.

I en uskarp FCM-periode, hvor midtjyderne var uden mål i 12 minutter, forvandlede Esbjerg stillingen fra 17-18 til et forspring på 22-18. Da manglede der fem minutter af opgøret.

I slutfasen fik Sabine Pedersen, Veronica Kristiansen og Trine Østergaard reduceret, men aftenen stod ikke til at redde mod et Esbjerg-hold, der med simple midler snuppede to vigtige point.

Trods nederlaget er FC Midtjylland stadig nummer tre med otte point. Midtjyderne har fortsat to point ned til Krim, der er nummer fem. Puljens fire bedste hold går videre til kvartfinalerne.