FCM tog stort skridt mod slutspillet

Jørn Just Kristensen 

Mikkel Duelund og Paul Onuachu scorede målene, da FCM vandt i Randers. Sejren bringer »ulvene« tæt på medaljeslutspillet

FODBOLD Forløsningen og lettelsen var ikke til at overse i de midtjyske ansigter, da slutfløjtet rungede på BioNutria Park Randers her til aften.

FC Midtjylland vandt 2-0 over Randers efter 1-0 ved halvtid, og »ulvenes« første forårssejr bringer straks holdet et godt stykke tættere på det kommende medaljeslutspil. Med sejren i Randers avancerede FCM - i hvert fald midlertidigt - til tredjepladsen i Alka Superligaen, men endnu vigtigere: Der er nu hele syv point ned til syvendepladsen.

Mikkel Duelund virkede igen veloplagt og farlig som i sidste uges forårspremiere, og den elegante offensivspiller bragte FCM i front 12 minutter før pausen. Gustav Wikheim tryllede i venstresiden og fandt Duelund i et godt ryk i feltet. Den 19-årige tog en enkelt berøring og sendte køligt bolden forbi Randers’ islandske keeper, Hannes Halldorsson, ved nærmeste stolpe.

Randers havde dog også sine chancer i en jævnbyrdig første halvleg med mere fight end godt spil. Den største tilfaldt Victor Lundberg, men den velspillende Mikkel Andersen i FCM-målet reddede let det dårligtplacerede spark fra den helt frie svensker.

FCM spillede disciplineret i en uskøn anden halvleg. Randers havde bolden mest, men det førte fortrinsvis til halve og kvarte chancer. »Ulvene« forekom ligeså farlige, når det gik den anden vej, og efter en rund klokketime kunne Mikkel Duelund have cementeret sejren på en friløber. Men denne gang savnede det 19-årige stortalent den sidste skarphed.

I stedet blev det Paul Onuachu, der lukkede og slukkede i det 90. minut. Han satte sig igennem over for Mads Agesen, kørte ind i feltet og tørrede Mads Fenger med en simpel finte og sendte bolden forbi Halldorsson i Randers-målet.

Onuachu slog saltomortale og skreg sin glæde og forløsning ud efter sit syvende Superligamål i denne sæson.

Næste opgave for »ulvene« er næste fredag, når Lyngby kommer på besøg i Herning.