Butikstyv kørte væk … med købmanden hængende i bildøren

Palle Heering Nielsen 

Politiet kunne ved hjælp af oplysninger om bilen finde frem til gerningsmanden, der siger, at han gik i panik og har dårlig samvittighed

HERNING Et simpelt tyveri af en blomst til 99 kroner udviklede sig i aftes til en potentielt farlig situation, da butikstyven forsøgte at stikke af fra Rema 1000 på Holstebrovej.

Købmand Uffe Asbjørn Jensen havde set, at manden ikke betalte for blomsten, og han gik derfor ud til den bil, som tyven var kommet kørende i for at stoppe butikstyven.

- Jeg stillede mig mellem døren og bilen og bad ham om at gå med ind. Det ville han ikke. Jeg bad igen om, at han skulle gå med ind, ellers ville jeg ringe til politiet, men han sagde, at han havde noget andet, han skulle, forklarer Uffe Asbjørn Jensen.

Fuld fart fremad
Bilen var på daværende tidspunkt tændt, og mens købmanden talte med vagtcentralen, begyndte bilen pludselig at bevæge sig.

- Han bakker, og jeg hænger med en arm i døren og en arm på taget, mens jeg forsøger at råbe til politiet samtidig. Derefter kører han fremad og ud på Holstebrovej, og så er jeg klar over, at jeg skal af bilen, så jeg springer af, forklarer Uffe Asbjørn Jensen.

Købmanden fortæller, at tyven kørte væk med fuld ræs og hjulspin, og at han var ved at torpedere en bil, da han kom ud på Holstebrovej.

- Jeg var ræd for at komme ind under bilen. Jeg var ikke forberedt på, at han ville køre, siger købmanden.

Blev anholdt kort efter
Han oplyste nummerpladen på bilen til politiet, og kort tid efter kunne en patrulje anholde gerningsmanden. Det viste sig at være en 34-årig fra Herning. Han havde lånt sin fars bil.

- Han forklarede, at han gik i panik, og han kom selv ud, da patruljen kom, fordi han havde dårlig samvittighed, oplyser sekretariatsleder Bent Smedegaard fra lokalpolitiet i Herning.

Politiet sigtede den 34-årige mand for butikstyveri og for at have bragt andres liv og førlighed i fare. Han blev samtidig sigtet for at køre uden kørekort, og der blev taget en blodprøve, fordi politiet havde mistanke om, at han kunne være påvirket af euforiserende stoffer.

- Han blev også sigtet for flere mindre overtrædelser af færdselsloven, og vi sigtede hans far for at have overladt bilen til en person uden kørekort, siger Bent Smedegaard.

Butikstyve skal ikke slippe
For købmand Uffe Asbjørn Jensen endte episoden med nogle hudafskrabninger på armene og det ene ben. Alligevel fortryder han ikke, hvad han gjorde.

- Jeg gør det samme næste gang. Jeg har tidligere fået en på hovedet, men de skal ikke have lov til det, siger købmanden fra Rema 1000 på Holstebrovej.