Sparv-karantæne står ved magt

Ole Bitsch 

Disciplinærinstansen har afvist appellen på Tim Sparvs udvisning mod Viborg

FODBOLD Sindene var i kog i FCM-lejren, da midtbanegeneralen Tim Sparv blev udvist under søndagens lokalopgør mod Viborg. Den finske landsholdsanfører modtog sit andet gule kort i derbyet, hvor dommer Michael Johansen kontroversielt udviste Sparv efter en episode med gæsternes Christian Keller og Søren Reese.

Efterfølgende valgte FC Midtjylland at indgive en officiel appel, der skulle omstøde den ene karantænedag, som udvisningen medfører. Men appellen blev tirsdag eftermiddag afvist af Fodboldens Disciplinærinstans.

- Vi er selvfølgelig trætte af, at Tim Sparvs karantæne fastholdes, men vi må acceptere beslutningen fra Disciplinærinstansen. Men vi er dybt uenige, siger Claus Steinlein, sportsdirektør i FCM, til Herning Folkeblad.

Dommer Michael Johansen forklarede efter lokaldysten i Herning, at Sparvs andet gule kort faldt som konsekvensen af en henstilling til finnen i første halvleg - og som følge af et spark, som FCM’s midtbaneslider - ifølge Michael Johansen - rettede mod Viborgs Christian Keller.

- Vi mener 100 procent, at det var en fejlagtig kendelse. Efterfølgende har vi også frembragt videomateriale, der viser og bekræfter, at Tim ikke sparkede ud efter Keller. Tværtimod viser tv-billederne, at Keller træder et par skridt tilbage - for så at træde Sparv over tæerne. Det bringer så Sparv ud af balance, lyder forklaringen fra Claus Steinlein.

Kritikken mod Michael Johansen var hård efter lokalopgøret, hvor blandt andet fodboldeksperter, fans og FC Midtjyllands trænerstab og sportslige ledelse påpegede, at udvisningen var forkert.

- Dommeren står dog ved sin kendelse. Han siger, at Tim var for voldsom i positionskampen i feltet. Nu må vi undvære Sparv i den næste kamp (mod Randers på fredag, red.). Det er vi meget ærgerlige over. Vi er meget uenige i beslutningen, fastslår FCM-direktøren.