Gratis fællessang på gymnasiet

Den Jyske Sangskole holder endnu engang den såkaldte Masterclass for unge stemmer, og i den forbindelse bliver der to arrangementer med offentlig adgang

KORSANG Fredag 3. marts kan man opleve højskoleforstander Jakob Bonderups fællessangstime på Herning Gymnasium, hvor han vil fortælle om højskolesangbogen og lede fællessangen. Danmark oplever i disse år en bred interesse for at synge sammen. Højskoler og efterskoler har i mange år været bærere af den danske fællessang, men også folke- og privatskoler melder nu om stigende interesse for sang. Ud over den klassiske fællessang kan man få sang på recept, der er en sang-wellness-bølge, lungepatienter mødes for at synge i kor, der synges i fængselskor, medarbejderkor og kor med flygtninge og indvandrere.

Lørdag 4. marts holder Den Jyske Sangskole fælles morgensang på Herning Bibliotek, hvor både børn og voksne er mere end velkomne. Dirigent Phillip Faber står i spidsen for arrangementet. Phillip Faber er uddannet komponist fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og tiltrådte som chefdirigent for DR Pigekoret i august 2013.