Chaufførerne har genoptaget arbejdet: Bybusserne kører igen

Kim Stoltenberg Hansen 

8.55 gik chaufførerne atter i arbejde

HERNING Busserne kører atter i Herning. De holdt ellers stille fra morgenstunden på grund af en overenskomststridig arbejdsnedlæggelse blandt chaufførerne hos Arriva i Herning, men lidt i ni genoptog chaufførerne arbejdet.

Midttrafik oplyser på deres hjemmeside, at »Det fremgår af Midttrafiks rejsebestemmelser, at rejsegarantien ikke gælder, når forsinkelsen skyldes forhold, som Midttrafik ikke har indflydelse på (force majeure). Dette gælder også arbejdsnedlæggelser. Vi beklager meget de gener, det har givet vores kunder i dag«.

Arbejdsnedlæggelsen skyldtes, at chaufførerne er utilfredse med forholdene på Herning Station. Deres tillidsrepræsentant Per Nielsen fortalte en uge inden indvielsen om at chaufførernes stue på førstesalen i den nye terminalbygning ikke var færdig ved åbningen. Det ene af to toiletter var ikke færdigt. Der var ikke sat skabe op til chaufførerne, faciliteter som kaffemaskine, fjernsyn og møbler var ikke på plads.

Chaufførerne er også utilfredse med rengøringen af deres toiletter. De bliver kun gjort rent to gange om ugen.