HCM tabte knebent i Spanien

Kenneth Kristiansen 

HC Midtjylland var i front langt ind i udekampen mod Granollers, der dog vendte opgøret til en sejr på 34-32

HåNDBOLD HC Midtjylland var ikke langt fra at kunne sætte udebanepoint ind på kontoen i EHF Cuppens gruppespil, men i sidste ende vandt hjemmeholdet BM Granollers alligevel med 34-32 over Herning-mandskabet i Spanien.

HCM var foran indtil knap midtvejs i anden halvleg og havde leveret en stærk præstation, men spanierne gik frem i et offensivt og mere aggressivt forsvar end hidtil i kampen, og den udfordring formåede HCM ikke at løse.

Generelt kom Granollers-spillerne for nemt til scoringer gennem hele opgøret, men det gjorde HCM også i 40 minutter. Hele første halvleg var klogt og godt spillet af udeholdet, som havde et par træfsikre nordmænd i Eivind Tangen og Espen Lie Hansen. Det gav en pauseføring på 20-19 efter en meget målrig første halvleg.

HCM fortsatte ufortrødent efter pausen, men da Granollers fandt på at gå frem i offensiven, kombineret med en momentvis mandsopdækning af Espen Lie Hansen, løb HCM’erne tør for idéer og måske også lidt for kræfter. HCM var foran 24-20, men syv minutter senere var spanierne i stedet i front 27-25, og HCM kom ikke igen tæt på point, selvom norske Lars Eggen Rismark, der fik hele anden halvleg, gjorde sit med flere flotte redninger.

Dermed bliver HC Midtjylland på to point i gruppen, der også tæller tyske Göppingen samt FC Porto. HCM vandt i sidste weekend hjemme over portugiserne.

Topscorer for HCM i Spanien blev Eivind Tangen med otte mål.