Stor opbakning til Socle du Monde

Takket være generøs lokal og national støtte præsenterer Heart sin hidtil største udstilling til april

KUNST Når Heart 22. april åbner dørene for den syvende udgave af Socle du Monde Biennalen er det uden sammenligning den største satsning fra kunstmuseets side til dato.

Ikke mindre end 60 kunstnere vil være repræsenteret og udstillingen spreder sig over både Hearts egne sale, de omkringliggende parker, Carl-Henning Pedersen og Else Alfelts Museum og Herning Højskole. Realiseringen af en udstilling af dette format ville være umuligt uden stor støtte fra private bidragsydere.

- Vi er utrolig taknemmelige for den velvilje, vi har mødt i både det lokale og nationale miljø over for dette års biennale. Det er helt afgørende for at kunne gennemføre et projekt af denne kaliber med støtte udefra, og vi er stolte af, at kunne præsentere en udstilling af hidtil uset omfang for vores gæster fra april, siger museets direktør Holger Reenberg i en pressemeddelelse.

Verdenshistorie i Herning
2017-udgaven af Socle du Monde-biennalen har fået den underfundige undertitel: »...udfordrer Jorden, Månen, Solen og Stjernerne«. Socle du Monde 2017 er nemlig ikke alene en hyldest til Manzoni, men også til alle de store kunstnere før og efter ham, der lod sig udfordre til at vende vores verden på hovedet. Biennalen er således en ny udstillingsplatform, der udfordrer kunstnerne og får dem til at eksperimentere med såvel fortiden som nutiden og fremtiden.

- At Manzoni under sit skelsættende ophold i Herning skrev verdenshistorie med sin kunst, gør det indlysende at samle fortiden op og fortsætte udfordringen af fremtiden i netop Herning, mener Holger Reenberg.

- I Socle du Monde 2017 udfordrer vi de grænseløse muligheder, naturen og universet. Fra en verden malet i tid og rum til kosmopolitiske hønsefarme under midsommernattens sol. Fra insekternes mikro-univers til den nyeste robotteknologi. Fra kroppens udsondringer til verdensrummets stjerneskud. Vi udstiller jordkloden. Vi tager Socle du Monde bogstaveligt: Vi udstiller klodens og universets liv - for det var, hvad Manzoni mente, var det vigtigste, fortæller museumsdirektøren.

Udstillingen er blevet til med støtte fra: Augustinus Fonden, Det Obelske Familiefond, Ege, Knud Højgaards Fond, Nordea Fonden, Ny Carlsberg Fondet, Oda og Hans Svenningsens Fond, Statens Kunstfond, Aarhus 2017 –European Captial of Culture, Børnehjælpsdagen, Cordura, Herning Kommune, Institut Francais, KPC, Lightpartner, Møbeltransport Danmark, Sydbank, Testmanden.