HC Midtjylland fik tæv på udebane

Kenneth Kristiansen 

Et HCM-mandskab langt fra topniveau var et let bytte for mestrene fra Bjerringbro-Silkeborg, der hjemme vandt med de klare cifre 28-20

HåNDBOLD HC Midtjylland kom ned på jorden igen - helt ned - efter weekendens flotte hjemmesejr over FC Porto i EHF Cuppen.

Onsdag aften tabte et helt uigenkendeligt dårligt HCM-hold med de klare cifre 20-28 i Silkeborg. Modstanderen i 888 Ligaen var godt nok Bjerringbro-Silkeborg, der er forsvarende dansk mester, men alligevel pinefulde cifre for ambitiøse HC Midtjylland.

Den energi og vildskab, som i lørdags skabte et flot comeback i anden halvleg mod portugiserne, var helt og aldeles forsvundet på motorvejsturen mellem Herning og Silkeborg. For helt fra allerførste fløjt hang HCM’erne efter. Hjemmeholdets aggressive og pågående forsvarsspil stressede tydeligt gæsterne, der først fik hul på målscoringen efter seks et halvt minut. Det var en reducering på kontra ved Dennis Kirkegaard til 1-4.

BSV fortsatte dominansen og kom let til scoringer - både udefra og via knivskarpe indspil fra høje Nikolaj Markussen til Kristian Ørsted på stregen.

Efterhånden fik HCM arbejdet sig en smule tilbage i kampen, men der skulle slides hårdt for målene. Sidst i første halvleg trak BSV yderligere fra, og pausestillingen 16-9 vidnede om en tidlig afgørelse. Og det var helt fortjent, for HCM var slet ikke oppe i samme gear som hjemmeholdet.

HC Midtjyllands cheftræner, Morten Secher, byttede målmanden i pausen. Normalt så stærke Tim Winkler, der ikke havde fået fat i meget i første halvleg, blev afløst af norske Lars Eggen Rismark. Desværre for HCM fik heller ikke den norske keeper for alvor fat. Hjemmeholdet BSV kom hurtigt foran med både 10 og 12 mål efter pausen, og resten af kampen var spændingsforladt - selvom langt hovedparten af de 2315 tilskuere i Jysk Arena i Silkeborg bestemt hyggede sig gevaldigt over begivenhederne på banen.

Nederlaget var HC Midtjyllands fjerde på stribe i ligasammenhæng. Herning-mandskabet er i tabellen nummer seks med 20 point, og der er kun to point ned til en placering udenfor slutspillet.

Topscorer for HCM i Silkeborg var Kasper Gudnitz med fem mål.

Næste opgave for HC Midtjylland finder sted i Spanien søndag aften. Her møder HCM spanske Granollers i EHF Cup-gruppespillet.