Vrede og vold skal opleves tæt på

TEATER Kan vrede og voldshandlinger undskyldes med moralsk indignation, spørger Herning Teater i forestillingen »Vrede« med Sarah Boberg og Troels Lyby i hovedrollerne, der vises tirsdag 21. februar i MCH Herning Kongrescenter.

Hvor går grænsen mellem vandalisme og drengestreger? Er venstreorienterede aktioner mere stuerene end højreorienterede? Og er dobbeltmoral dobbelt så godt?

Hjerneforskeren Alice har bygget en facade af politisk korrekthed op om sin familie. Sammen med sin mand Patrick, succesrig romanforfatter, og sin søn Joe, lever hun den kreative klasses gode liv.

Da Joe bliver taget i at male racistiske slagord på en moske, ryster fundamentet under den veluddannede og tolerante families selvforståelse. Hvordan kan det ske? Joe er jo vokset op i et oplyst hjem! Er det kammeraten fra arbejderhjemmet, der har haft en dårlig indflydelse på ham? Fordommene er nærliggende forklaringer, indtil en ung journalist begynder at afdække Alices fortid.

Madeleine Røn Juul har instrueret og på scenen ses også Camilla Bendix, Jacob Weble, Tanya Lund Andersen, Elliott Crosset Hove og Benjamin Boe Rasmussen.